Zeytinyağlı Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Fasulye Yemeği

Zeytinyağlı fasulye yemeği, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezidir. Yazın sıcağında yanında başka hiçbir şey olmasa da son derece doyurucu ve hafif bir yemektir. Fasulye, yaz sebzesi olduğu için yazın daha lezzetlidir. Ancak kış mevsiminde de pek çok market ve manavda fasulye bulmak mümkündür. Yaz domatesi ile yapılan zeytinyağlı fasulye yemeğinin tadı ise bir efsanedir. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında harika bir destekleyicidir.

Zeytinyağlı Fasulye Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilogram yeşil fasulye
  • 2 adet yemeklik kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 adet yumuşak domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 5 adet kesme şeker
  • Yeterince tuz

Zeytinyağlı Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Fasulyelerin uç kısımlarını ayıklayarak verev şekilde ince doğrayalım ve yıkayarak süzdürelim. Yemeklik doğranmış kuru soğanları ve ince doğranmış sarımsakları zeytinyağı ile pişirme kabına alıp soteleyelim. Domates ve salçayı bir arada kullanacağınız yemeklerde mutlaka önce salçayı ekleyin ki, salçanın kokusu çıksın. Sonra kabuğunu soyduğumuz küp doğranmış domatesleri karışıma dahil edip 6-7 dakika kadar soteleyin. Bu aşamada kesme şekerleri ve damak tadınıza uygun miktardaki tuzu yemeğin harcına ekleyin. Fasulyeleri de ilave ettikten sonra su eklemeden tencerenin altını en kısık hale getirin ve kapağını kapatın. Ara sıra buharın uçmasına çok izin vermeden karıştırın. Fasulyelerin rengi dönüp sararmaya başlayınca 1.5 su bardağı sıcak suyunu ilave edin ve kısık ateşte pişirme işlemine fasulyeler yumuşayıncaya kadar devam edin. Bu aşamada fasulyenin cinsine göre eğer suyunu çok çekerse biraz daha su eklemenizde sakınca yoktur. Zeytinyağlı yemekler pişer pişmez hemen servis kabına alınmalıdır. Yoksa zeytinyağlı fasulyenizin rengi kararır. Zeytinyağlı fasulye yemeğini üzerini kapatarak soğumaya bırakın.

Ekstra Bilgiler

Zeytinyağlı fasulye yemeğini daha lezzetli hale getirmek için birkaç püf noktası bulunmaktadır:
  • Yaz domatesi kullanmak yemeğin lezzetini artırır.
  • Zeytinyağını kaliteli ve sızma kullanmak, yemeğin aromasını zenginleştirir.
  • Yemeği pişirdikten sonra üzerine ince kıyılmış taze dereotu serpebilirsiniz.
  • Yemeği bir gün önceden hazırlayıp dinlendirmek, lezzetini artıracaktır.

Bu lezzetli zeytinyağlı fasulye yemeği, sağlıklı ve hafif bir seçenek olup, sofralarınızı şenlendirecektir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri