Taze Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Taze Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Yemeği, fasulye en fazla tüketilen ve sevilen yaz sebzelerinden bir tanesidir. Özellikle mevsiminde toplanan taze fasulyenin tadına doyum olmaz. Sizlerde sevdiklerinize bu son derece sağlıklı ve lezzetli sebzeyi hazırlamak isterseniz, size vereceğimiz bu tariften yararlanabilirsiniz. Çok seveceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Kolay gelsin.


Taze Fasulye Yemeği Malzemeleri

  • 1 kilo taze fasulye
  • 100 gram dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?


Öncelikle taze fasulyeleri bol su ile yıkayıp suyunu süzüyoruz. Daha sonra kırıp, varsa kılçıklarını ayıklayarak hazır hale getiriyoruz. Orta irilikte bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve margarini alıyoruz. Daha sonra kıymayı bir miktar kızarmış olan yağın içerisine atıyoruz ve kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Kuru soğanı ve yeşil biberleri yemeklik doğrayıp kuru soğan diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup küp-küp doğruyoruz. Daha sonra tencereye ilave edip domatesler pişinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine biber salçasını ve domates salçasını ilave edip bir iki çevirim daha kavuruyoruz. Ardından ayıklamış olduğumuz fasulyeleri ilave edip karıştırıyoruz. En son üzerine pul biberi ve tuzunu ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Ocağı en kısık ayara getirip, yemeğin kendi suyu ile pişmesi için en az yarım saat tencerenin kapağını bir daha açmıyoruz. Yarım saat sonra tencerenin kapağını açtığınızda fasulyenin kendi suyunu saldığını ve yumuşadığını göreceksiniz. Eğer fasulye sulanmadı ise 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Eğer fasulyenin suyu varsa tekrar kapağını kapatıp bir yarım saat daha kısık ateşte pişirin. Daha sonra üzerini 3 su bardağı kadar daha kaynar su ilave edip ocağı orta ateşe getirin ve fasulyeler tamamen pişinceye kadar kaynatın. Her fasulyenin cinsine göre pişme süresi farklılık gösterecektir. Eğer fasulye pişmeden suyunu çekerse, üzerine bir miktar daha kaynar su eklemenizde hiçbir sakınca yoktur.

Afiyet olsun.

Not: Sebze yemeğinin lezzetli olması için en iyi pişirme yöntemi kendi suyu ile kısık ateşte pişmesidir. Eğer vaktiniz varsa her sebzeyi olduğu gibi, taze fasulyeyi de kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederiz.

Taze Fasulye Yemeği Yorumları

soru

Baldemir

04 Eylül 2018 Salı

Ben taze fasulye yemeğini etli çok seviyorum çocuklarım kıymalı seviyor yapsam tadı olur mu acaba?

Cevap yaz
cevap

Hatıra

08 Eylül 2018 Cumartesi

Merhabalar, damak zevkine göre kıymalı taze fasulye de yapılabilir. Kıymalı yani biraz yağlı olacağı için yemeğin sıvı yağını ona göre biraz az koymak yemeğin çok yağlı olmasını engelleyecektir. Afiyet olsun.

cevap

Rüveyda

07 Eylül 2018 Cuma

Merhaba, kıymalı olan kuru fasulye de son derece lezzetli olacağından gönül rahatlığıyla bu yemeği yapabilirsiniz. Hatta içerisine biraz da et ekleyebilirsiniz. Bu şekilde de beklenen lezzeti elde edebilirsiniz.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fasulye Diblesi Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Diblesi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulye Çeşitleri Nelerdir?

Fasulye Çeşitleri Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6