Patatesli Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patatesli Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir. Taze fasulyeyi birçok şekilde hazırlayıp sevdiklerimize sunabiliriz. Örneğin zeytinyağlı, etli ve çeşitli sebzelerle türlü olarak hazırlayabiliriz. Ben ise sizlere bugün patatesli taze fasulye yemeğinin tarifini paylaşıyorum. Yaklaşan yaz aylarında kilo alma korkusu yaşamadan tüketebileceğimiz bir yemektir ve hepinize tavsiye ederim. Mevsiminde toplanmış taze fasulye bol domates ve patates eşliğinde daha fazla lezzet ve vitamine sahip olacak. Taze fasulye lifli özelliğinden dolayı hazmı kolaylaştırıp metabolizmayı çalıştırır. Bu nedenle kilo problemi olan kişilerde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Diyet yapan kişilerde gönül rahatlığı ile tüketebilecekleri patatesli taze fasulye yemeğini sizlerle paylaştığım tarife uyarak hazırlayabilirsiniz.


Patatesli taze fasulye için gerekli malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 adet patates,
  • 1 adet sivri biber,
  • 3 adet domates,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 adet küp şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,

Patatesli Taze Fasulye Nasıl Yapılır?


Öncelikle yıkadığımız taze fasulyeleri bir güzel ayıklayıp velev dediğimiz şekilde ince diliyoruz. Daha sonra küp doğradığımız kuru soğanları yemeği pişireceğimiz tencereye koyuyoruz. Daha sonra zeytinyağı ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra sivri biberleri ince doğrayıp ekliyoruz. Kabuklarını soyup küp-küp doğradığımız domatesleri ve biber salçasını ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra taze fasulyeleri ekleyip tuzunu, küp şekeri ve pul biberini koyuyoruz. İnce ince kıydığımız sarımsakları da eklediğimiz yemeğimizi karıştırıp bir müddet kavuruyoruz daha sonra ağzını kapattığımız yemek sulanıp suyunu çekinceye kadar bekletiyoruz. Suyunu çeken yemeğe kabuklarını soyup küp doğradığımız patatesleri ve yaklaşık bir su bardağı sıcak suyu ilave edip tekrar pişmeye bırakıyoruz. Kısık ateşte pişirdiğimiz patatesli taze fasulyeyi ocaktan indirip soğuması için bir kenara alıyoruz. Dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk tüketebileceğiniz yemeğinizi sarımsaklı yoğurt veya cacıkla servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Patatesli Taze Fasulye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fasulye Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Fasulye Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Kuru Fasulye Besin Değeri?

Güncel

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Fasulyenin Faydaları Nelerdir?

Güncel

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Fasulye Unu Cilt Beyazlatma Maskesi

Fasulye Ağacı Türleri ve Özellikleri

Fasulye Ağacı Türleri ve Özellikleri

1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori?dir?

1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori?dir?

Kuru Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Diblesi Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Diblesi Tarifi ve Malzemeleri

Pamukta Fasulye Yapımı İçin Malzemeler

Pamukta Fasulye Yapımı İçin Malzemeler

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6