Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tavuklu Kuru Fasulye

Tavuklu Kuru Fasulye

Tavuklu kuru fasulye, Kuru fasulye Türk yemek kültüründe fazlasıyla önem taşıyan bir yemek çeşididir. Kuru fasulye bakliyatlar arasında protein açısından oldukça zengin bir besin olduğu için fazlasıyla tüketilmektedir. Ülkemizde birçok esnaf lokantasının menülerinde hemen hemen her gün mutlaka kuru fasulye vardır. Özellikle kış aylarında pirinç pilavı ve turşu eşliğinde hazırlanmış bir tabak kuru fasulyeye hayır diyebilecek kimse yoktur sanırım. Kuru fasulye genele kırmızı et ile hazırlanan bir yemek çeşididir. Fakat kolesterolü olan veya kırmızı et tüketmeyen birçok kişi tavuklu kuru fasulye hazırlayıp tüketmektedir. Hiç denemeyenler için söylemeliyim ki tavuklu kuru fasulye en az el ile hazırlanmış kuru fasulye kadar lezzetidir. Birçok kişi kuru fasulyenin gaz yaptığını düşünüp yemekten mahrum kalabiliyor. Fakat fasulyeyi bir gün önceden ıslanır ve pişirmeden önce 15 dakika haşlanır ise kuru fasulyenin gaz sorununu da ortadan kaldırmış oluruz. Tavuklu kuru fasulye kalori oranı düşük protein oranı oldukça yüksek bir yemektir. Kuru fasulye tüketiminde kişinin hafızasını güçlendirir ve kan yapıcı özelliğine sahiptir. Tüketiminde oldukça fayda olduğunu düşündüm tavuklu kuru fasulye yemeğinin tarifini sizlerle paylaşıyorum. Umarım dener ve beğenirsiniz.

Tavuklu kuru fasulye için gerekli malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuru fasulye,
  • 150 gram tavuk göğsü,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet sivri biber,
  • İsteğe göre 4-5 adet cin biberi,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • Sıcak su,

Tavuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?


Tavuklu kuru fasulye hazırlamak için öncelikle fasulyeleri bir gün önceden suda bekletiyoruz. Ertesi gün yemeği pişirmeye geçmeden 15 dakika fasulyeleri haşlıyoruz. Haşlanan kuru fasulyenin suyunu değişmeden haşlama suyunda bekletiyoruz. Daha sonra yıkadığımız tavuk göğsünü küp-küp doğrayıp düdüklüye koyuyoruz bir miktar yasız tuzsuz kavurduğumuz tavukların üzerine küçük küçük doğradığımız kuru soğanları ve sıvı yağını ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından ince ince kıydığımız sivri biberleri ve dileğimize göre bütün olarak cin biberleri ekliyoruz. Daha sonra biber ve domates salçalarını ekleyip tuzunu ve pul biberini atıyoruz. İçerisine suyunu süzdüğümüz kuru fasulyeleri ekleyip bir kere karıştırıyoruz ve sıcak su ilave ediyoruz. Tavuklu kuru fasulye hazırlar iken kesinlikle sıcak su kullanmak gerekir soğuk su yumuşayan fasulyelerin tekrar sertleşmesini sağlar ve yemek daha geç pişer. Daha sonra düdüklü tencerenin ağzını kapatıp yemek kaynayıp düdüklüden ses gelinceye kadar bekleyip daha sonra düdüklünün hava almasını önleyip bu şekilde yaklaşık 20-30 dakika pişiriyoruz. Piştiğini düşündüğümüz yemeği ocaktan indirip düdüklünün havasını alıp ağzını açıyoruz. 10 dakika dinlendirdiğimiz yemeği sıcak olarak pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 03:49:39
Tavuklu Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tavuklu Kuru Fasulye Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Tavuklu Kuru Fasulye"
Benim kış aylarının özellikle en sevdiğim yemeği kuru fasulyedir. Bugün akşam eşim, çocuklarım için keu fasulye pişireceğim ama evde etim kalmamış. Kutu fasulye en güzel etli olur ama evde tavuğum var. Tavuklu kuru fasulye yapsam olur mu? Daha önce deneyen kimse var mı? Tadı nasıl olur?
Tuğçe Nur . 04.11.2018 15:58:29
CEVAP YAZ
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur...
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölg...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü...
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir....
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bitkid...
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şeki...
Fasulye Ekimi
Fasulye Ekimi
Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye %35'lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye eki...
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne...
Kırmızı Fasulye
Kırmızı Fasulye
Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni...
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulye...
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biri de taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zen...
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe...

 

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Konserve Kuru Fasulye
Fasulye Ekimi
Meksika Fasulyesi
Kırmızı Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Fasulye Ağacı
Tavuklu Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
İspir Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Pamukta Fasulye
Soya Fasulyesi Yemeği
Fasulye Unu
Kemikli Etli Kuru Fasulye
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması
Fasulye Tohumu
Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori
1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori?
Kuru Fasulye Pilav
Haşlanmış Fasulye
Kuru Fasulye Tatlısı
Kuru Fasulye Besin Değeri
Çömlekte Kuru Fasulye
Popüler İçerik
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya k...
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle ka...
Fırında Kuru Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ...
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk...
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi, Yeşil  yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar.  Çalı şe...
Pamukta Fasulye
Pamukta Fasulye
Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024