Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kemikli Etli Kuru Fasulye

Kemikli Etli Kuru Fasulye

Kemikli Etli Kuru Fasulye, çoğunlukla hemen hemen her evde sonbahar ve kış aylarında kuru fasulye pişer. Hem sağlıklı hem ekonomiktir ve her kişinin kendine has pişirme yöntemi vardır. Kuru fasulyenin birçok yemek tarifi vardır. Sucuklu kuru fasulye, pastırmalı kuru fasulye, tavuklu kuru fasulye, kuşbaşılı kuru fasulye, güveçte kuru fasulye gibi. Bunlar sevilen ve beğenilerek yenilen çeşitleri arasındadır. Ben de size bu sayfada kemikli etli kuru fasulye tarifini paylaşmak istedim. Kemikli etli kuru fasulye mükemmel bir yemek oluyor, sizde mutlaka pişirmelisiniz. Eğer bir de düdüklü tencerede pişirirseniz tadı lokum gibi olur ve yerken tadına doyamazsınız. Şimdi kemikli etli kuru fasulye tarifimize geçelim. Sizde malzemelerinizi hazırlayın ve akşam yemeği için sevdiklerinize bu lezzetli, kemikli etli kuru fasulye yemeğinden pişirin.

Kemikli Etli Kuru Fasulye Pişirmek İçin Gereken Malzemeleri

  • Kemikli et
  • Yarım kilo kuru fasulye
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tane sivri biber
  • 1 çay kaşığı karabiber, dağ kekiği
  • 1 litre su
  • Tuz

Kemikli Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?


İlk önce bir gün önce akşamdan kuru fasulyeleri bir derin kapta ıslatın, sabaha kadar şişecektir. Islatırken ister 1 çay kaşığı karbonat ister yarım yemek kaşığı tuz atarak ıslatabilirsiniz. Bu fasulyelerin kolay şişmesinde fayda sağlayacaktır. Yemeği pişireceğiniz gün şişmiş fasulyelerin ıslattığınız suyunu süzün ve birkaç defa yıkayıp tekrar süzün. İsterseniz 5 dakika kadar bir tencerede haşlayabilirsiniz. Eğer haşlarsanız bu suyu da süzmeyi unutmayın. En son süzdüğünüz kuru fasulyeler süzgeçte beklerken sizde ocağı yakıp artık diğer aşamaya geçebilirsiniz. Kemikli etinizi tencereye koyun ve 10-15 dakika kadar haşlayın.

Sonra yemeği pişireceğiniz tencereye iri olmayacak şekilde doğradığınız soğan ve biberleri koyun ve yağ ile biraz kavurun. Ardından biber salçası ve domates salçasını koyun karıştırın ve haşlanmış kemikli etleri ilave edin, hafif alt üst çevirerek kavurun. İsterseniz bu aşamada yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz. Hafif alazladığınız kemikli etin üstüne kuru fasulyeleri ekleyin. Tuzunu ve sıcak suyunu da ekleyip kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Ben pişirirken karabiber ve kekik atmıyorum ama siz severseniz kullanabilirsiniz. Dahada lezzet katar. Kaynayan yemeği kısık ateşte pişirin 45-50 dakika veya 1 saat yeterli olacaktır. Ama bazı fasulyeler daha az zamanda veya daha geç zamanda pişebilir, pişirme süresini kendinizde ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 11:14:17
Kemikli Etli Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kemikli Etli Kuru Fasulye Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kemikli Etli Kuru Fasulye"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur...
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölg...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü...
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir....
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bitkid...
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şeki...
Fasulye Ekimi
Fasulye Ekimi
Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye %35'lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye eki...
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne...
Kırmızı Fasulye
Kırmızı Fasulye
Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni...
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulye...
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biri de taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zen...
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe...

 

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Konserve Kuru Fasulye
Fasulye Ekimi
Meksika Fasulyesi
Kırmızı Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Fasulye Ağacı
Tavuklu Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
İspir Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Pamukta Fasulye
Soya Fasulyesi Yemeği
Fasulye Unu
Kemikli Etli Kuru Fasulye
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması
Fasulye Tohumu
Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori
1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori?
Kuru Fasulye Pilav
Haşlanmış Fasulye
Kuru Fasulye Tatlısı
Kuru Fasulye Besin Değeri
Çömlekte Kuru Fasulye
Popüler İçerik
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya k...
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle ka...
Fırında Kuru Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ...
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk...
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi, Yeşil  yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar.  Çalı şe...
Pamukta Fasulye
Pamukta Fasulye
Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024