Kıymalı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Kıymalı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı yeşil fasulye, etsiz yemek yemeyenler için oldukça iyi bir tariftir. Yaz aylarında soframızda vazgeçilmez bir sebze olan fasulye, genellikle zeytinyağlı olarak tercih edilse de kıymalı hali de bir o kadar lezzetlidir. Hem sebze hem de etin buluşmasından dolayı besin değeri oldukça yüksektir.

Kıymalı Yeşil Fasulye Malzemeleri
  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 100 gram kadar kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • 2 tane domates
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 bardak sıcak su
Kıymalı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

Fasulyelerin başlarını kesip varsa kılçıklarını da temizleyip yıkayalım. Yıkama işlemi bittikten sonra isterseniz tüm fasulyeleri ikiye bölün, isterseniz de ortadan uzunlamasına kesip bir de eninden keserek hazırlayabilirsiniz. Fasulyelerin doğrama işlemi bittikten sonra soğanlarımızı yemeklik doğrayıp, tenceremizi ocağa alıp, sıvıyağımızı boşaltıyoruz. Biraz ısındıktan sonra doğradığımız soğanları ilave ediyoruz ve iyice pembeleştikten sonra üzerine kıymamızı ekliyoruz. Soğanla birlikte kıymamızı da kavuruyoruz. Kıymamız da tamamen kavrulduktan sonra biber salçamızı ve domates salçamızı ekleyip karıştırıyoruz. Fasulyelerimizi de tenceremize alıp karıştırıyoruz ve rengi değişene kadar bekliyoruz. İyice rengi değiştikten sonra domateslerimizin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayıp fasulyelerimize ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini de ekleyip bir bardak sıcak suyumuzu koyup tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Fasulyeler yumuşayınca yemeğimiz pişmiştir.

Ekstra Bilgiler

Kıymalı yeşil fasulye yemeği, yanında pilav ve yoğurt ile servis edildiğinde oldukça doyurucu ve lezzetli bir öğün oluşturur. Ayrıca, bu yemeği daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine birkaç diş sarımsak ekleyebilir veya üzerine taze maydanoz serpebilirsiniz. Bu tarif, hem pratik hem de besleyici olduğu için özellikle yoğun günlerde kurtarıcı bir yemek olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Temircan

12 Temmuz 2024 Cuma

Etsiz yemek yemeyen biri olarak, kıymalı yeşil fasulye tarifini denedim ve gerçekten harika oldu. Soğan ve kıymanın kavrulmasıyla birlikte mutfağa yayılan o mis gibi koku, yemeğin ne kadar lezzetli olacağının habercisiydi. Fasulyelerin rengi değişene kadar beklemek sabır gerektiriyor ama sonuç kesinlikle buna değiyor. Yanında pilav ve yoğurt ile tam bir ziyafet oldu. İçerisine sarımsak eklemeyi de denedim, kesinlikle tavsiye ederim. Sizce de bu tarif yoğun günlerde kurtarıcı bir yemek değil mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Temircan bey, yorumunuzu okurken adeta yemeğin kokusu buraya kadar geldi! Kıymalı yeşil fasulye tarifini bu kadar beğenmiş olmanıza sevindim. Soğan ve kıymanın kavrulması gerçekten de mutfakta harika bir atmosfer yaratıyor. Fasulyelerin rengi değişene kadar sabırla beklemek zor olabilir ama sonuçta aldığınız lezzet buna değiyor. Sarımsak eklemek de yemeğe ayrı bir tat katmış, bu ipucunu ben de denemeyi düşünüyorum. Yoğun günlerde hızlı ve besleyici bir seçenek olarak kesinlikle kurtarıcı bir yemek. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır?

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır?

Haber Bülteni