Kıymalı Fasulye Yemeği

Kıymalı Fasulye Yemeği

Kıymalı fasulye yemeği, yemeklerde et yerine kıyma kullanmayı sevenlerim daha çok tercih ettiği bir yemek türüdür. Fasulyenin hem kurusu hem de tazesi Türk mutfağında oldukça değerli bir besin maddesidir. Ülkemizde özellikle kuru fasulye çok fazla tüketilmektedir. Sera üretiminin artmasıyla her mevsim satılan taze fasulyeyi isterseniz yaz mevsiminde kurutarak kışın daha sağlıklı bir şekilde de tüketebilirsiniz. Kışın kuruttuğunuz fasulyeyi haşlayarak sulu yemek yapabileceğiniz gibi sebze ile kavurarak susuz yemek şeklinde de yapabilirsiniz. Sizlerle kıymalı fasulye yemeğinin yapımını paylaşmak istiyorum. Ben yemekleri çiğ malzeme ile yapmayı daha sağlıklı ve lezzetli buluyorum. Ayrıca bu şekilde hazırlamak bana daha kolay geliyor. Bu nedenle de sizinle kendi pişirdiğim usulde bir tarif paylaşacağım. Bu tarifi yaz mevsimlerinde doğal köy fasulyesi ile yapmayı denerseniz yemeğiniz hem daha lezzetli olur hem de daha çabuk pişer. Aynı yemeği içerisinde kıyma yerine et kullanarak da yapmanız mümkündür.

Kıymalı fasulye yemeği için gerekli malzemeler:
  • Yarım kilo taze fasulye,
  • 200 gr dana kıyma,
  • 1 adet patates,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 adet domates,
  • 1 adet sivri biber,
  • 1/2 kırmızı biber,
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası,
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Yeteri kadar sıcak su.
Kıymalı fasulye yemeği Hazırlanışı

Kıymalı fasulye yemeğinin yapımı için öncelikle fasulyeleri ayıklayın ve bir parmak uzunluğunda kırın. Eğer fasulyeler kalın ya da kartlaşmış ise dikine dilimlemenizi tavsiye ederim. Patatesleri küp, kuru soğanı ise yemeklik şeklinde doğrayın. Yemek tenceresinin içerisine kıymayı dağıtarak koyun. Üzerine ise sırasıyla fasulye ve patatesleri yerleştirin. Biberleri ve domatesi doğrayın. Ben domatesi kabuklu doğruyorum. Arzu ederseniz kabuğunu soyabilirsiniz. Yemek tenceresinin üzerine onları da yerleştirin. Sıcak su dışında kalan tüm malzemeleri de yemeğin üzerine koyun. Bu arada salçayı suda açmadan koymanız yeterli olacaktır. Yemeğin sıcaklığıyla salça kendisi eriyecektir. Artık yemeği ocağa koyabilirsiniz. Ocağı yarım ayarından daha kısığa getirin ve yemeğin kendi suyu ile iyice sararmasını bekleyin. Yemek saldığı suyu çekmeye başladığında üzerine yaklaşık 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Eğer yemeğiniz sulu olsun isterseniz su miktarını artırabilirsiniz. Yemek yaklaşık 45 dakika içerisinde pişecektir. Etli fasulye yemeği piştiğinde biraz dinlendirerek sıcak olarak yanında pilav ya da ekmek ile servis edin. Şimdiden herkese afiyet olsun.



Son Güncelleme : 22.10.2018 15:01:08
Kıymalı Fasulye Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kıymalı Fasulye Yemeği Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Fasulye Yemeği"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur...
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri
Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz yada kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölge...
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü...
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli Taze Fasulye
Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir....
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği
Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bi...
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye
Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şeki...
Fasulye Ekimi
Fasulye Ekimi
Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye % 35 lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye ek...
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi
Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne...
Kırmızı Fasulye
Kırmızı Fasulye
Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni...
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Islatmadan kuru fasulye : Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli,etsiz,pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulyey...
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biride taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zeng...
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı
Fasulye Ağacı, Bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe...

 

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Konserve Kuru Fasulye
Fasulye Ekimi
Meksika Fasulyesi
Kırmızı Fasulye
Islatmadan Kuru Fasulye
Güveçte Taze Fasulye
Fasulye Ağacı
Tavuklu Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
İspir Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Pamukta Fasulye
Soya Fasulyesi Yemeği
Fasulye Unu
Kemikli Etli Kuru Fasulye
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması
Fasulye Tohumu
Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori
1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori
Kuru Fasulye Pilav
Haşlanmış Fasulye
Kuru Fasulye Tatlısı
Kuru Fasulye Besin Değeri
Çömlekte Kuru Fasulye
Popüler İçerik
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu Taze Fasulye
Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya k...
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye
Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle ka...
Fırında Kuru Fasulye
Fırında Kuru Fasulye
Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ...
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi
İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk...
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi
Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şe...
Pamukta Fasulye
Pamukta Fasulye
Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019