Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?
05 Temmuz 2024

Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır

Yaz sebzelerinin baş tacı olan yeşil fasulye, mutfak hanımlarının vazgeçemediği yemekler arasında yer alır. Yazın yetişen yeşil fasulye, kışa hazırlanarak derin dondurucularda muhafaza edilerek kışın da tüketilebilir. Yeşil fasulye yapımı her mutfak hanımının kendine özgü bir yemek yapma ve pişirme tarzına sahiptir. Her ev hanımının mutfak hilesi oldukça farklı olabilir. Yeşil fasulye yapımı son derece pratik olan bir sebze yemeğidir. Sağlık açısından çok faydalı bir sebze yemeği olarak bilinir ve birçok kişi nasıl tercih ederse o şekilde yapar. Yeşil fasulye için kullanılan malzemeler kişilerin tercihine kalır; kimisi zeytinyağlı yeşil fasulye yapmayı severken, kimisi etli yeşil fasulye tercih eder. Yeşil fasulye pazarlarda, manavlarda ve marketlerde bolca bulunan sebzelerden biridir.

Yeşil fasulyeler arasında kılçıklı olanlar da bulunur. Bu tür yeşil fasulyeler yapılmadan önce temizlenerek kılçıkları çıkarılır. Yeşil fasulye, genel olarak manav, pazar ve marketlerde "Ayşe Kadın" olarak da satılmaktadır. Eşsiz lezzetli ellerin değmesiyle yeşil fasulye, sofranızı süsleyen görselliğiyle sağlığınıza davetiye çıkaran anneler ve ev hanımlarının hamaratlığıyla ortaya çıkar. Yeşil fasulye, içinde bulunan vitaminler sayesinde A, B12 ve C vitaminleriyle vücutta dengeyi sağlar. Kabızlık sorunu olan kişilere de fayda gösterir. Sayamayacağımız birçok faydalı özelliğiyle yeşil fasulye tüketmenin önemli olduğu bilinir. Ayrıca haftada en az bir veya iki kez yemeği veya salatası yapılarak tüketilmelidir.

Yeşil Fasulye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg yeşil fasulye
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su


Fasulyeler güzelce yıkanarak süzgeçte biraz kuruması beklenir. Daha sonra temizlenerek ortadan ikiye bölünerek doğranır. Geniş bir tencere içine sıvı yağ konarak üzerine soğan ve domates küçük küp şeklinde doğranarak kavrulur. Kavrulan malzemelerin üzerine temizlenmiş yeşil fasulye eklenir. Kavrulmaya devam edilir ve yaklaşık 15 dakika kavrulmalıdır. İyice kavrulan yeşil fasulyenin içine baharatları eklenerek üzerine suyu eklenir. Bir kaynamanın ardından altı kısık ateşe alınarak 15-20 dakika pişirilir. Taze olan yeşil fasulyenin çok pişirilmesine gerek yoktur. Yapılan yeşil fasulye bu şekilde pişirilerek servise hazırlanır. Kişilerin isteğine göre etli de pişirilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etli Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Soya Fasulyesi Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soya Fasulyesi Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?