Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Zeytinyağlı Yeşil Fasulye, sebze yemeklerinin içerisinde en lezzetli ve baş tacı olan yemeklerden birisidir. Çoğunlukla yeşil fasulye zeytinyağı ile pişirilirken, bazen et ya da kıyma ile de pişirilmektedir. Yeşil fasulye içerdiği protein ve mineral bakımından besleyici bir sebzedir. Herkes zeytinyağlı yeşil fasulye pişirebilir, ancak çok az kişi bu yemeği mükemmel lezzette yaparak ortaya çıkarabilir. Bazı kişiler için zeytinyağlı yeşil fasulye pişirmek çok kolaydır. Ama usulüne uygun olarak pişirdiğiniz zaman tadı daha da mükemmel olur. Pişirdiğiniz fasulye ister çalı fasulye isterse Ayşe kadın fasulye olsun taze olmazsa istediğiniz gibi lezzetli bir yemek hazırlayamazsınız. Her zeytinyağlı yemeğin yapım aşaması farklı olarak ilerlemektedir.
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye İçin Gerekli Olan Malzemeler - 1 kg taze yeşil fasulye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4 adet orta boy domates
- 1 su bardağı kaynamış sıcak su
- Yeterli miktarda tuz
- 2 adet kesme şeker
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Zeytinyağlı Yeşil Fasulyenin Hazırlanışı, öncelikle yeşil fasulyeleri güzelce yıkayalım ve daha sonra bıçak ile çok ince olmayacak şekilde dilin. Bu arada kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayalım. Ocağın altını yakalım, geniş bir tencerenin içerisine zeytin yağını dökelim. Orta ateş üzerinde zeytinyağı ısınınca doğradığımız soğanları ekleyerek kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine yeşil fasulyeleri ekleyip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. Orta ateş üzerinde kavrulan yeşil fasulyenin altı daha sonra kısılır ve tencerenin kapağı açılmadan sadece sallayarak yeşil fasulyelerin kavrularak rengi değişinceye kadar kavrulur. Yeşil fasulyelerin rengi döndükten sonra diğer malzemeleri ekleyebiliriz. Eğer yeşil fasulyenin suyu yeterli miktarda ise, ekstra su eklemeye ihtiyaç duyulmaz. Daha sonra kesme şekeri, tuzu ve en üstüne kabukları soyularak doğranmış olan domatesleri ilave edelim. Tencerenin kapağını tekrar kapatalım ve kısık ateş üzerinde arada sırada sallayarak pişirme işlemine devam edelim. Yeşil fasulye altı kısık şekilde yaklaşık olarak yarım saat yumuşayana kadar pişirilir. Zeytinyağlı yeşil fasulye yemeği piştikten sonra tencerenin kapağı hiç açılmadan soğumaya bırakılır. Daha sonra iyice soğuması için buzdolabına kaldırılır. Soğuyan zeytinyağlı yeşil fasulyeyi servis tabağına alalım. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 10.11.2018 02:08:54 Zeytinyağlı Yeşil Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Yeşil Fasulye" Yeşil fasülye ailecek çok sevdiğimiz ve tercih ettiğimiz bir yemektir. Yazları bol bol taze fasülye alıp kestikten sonra buzluğa atarız ve kış boyunca bolca tüketiriz. Bu yaz maalesef fırsat olmadı ve kış için yeşil fasülye saklayamadık. Marketlerde satılan yeşil fasulyeler tat olarak iyi midir? Katkı maddesi olma ihtimali var mıdır? Arsun . 26.10.2018 22:33:07 CEVAP YAZ |  | Kuru Fasulye Nasıl Islatılır | Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kur... |  | Fasulye Çeşitleri | Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz yada kış taze veya kuru şekilde bulunabilen oldukça lezzetli bir besindir. Fasulye hemen hemen birçok bölge... |  | Kuru Fasulye Çeşitleri | Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılıman iklimi seven aşırı sıcak ve düşük ısılarda zarar gören çok narin, tek yıllık otsu bir bitki tü... |  | Patatesli Taze Fasulye | Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak günlerinde ağır ve etli yemekler yerine zeytinyağlı sebze yemekleri birçok kişinin tercihidir.... |  | Fasulye Yetiştiriciliği | Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yetiştirilir.Toprak ve İklim Şartları: Fasulye, toprak istekleri bakımından seçici olmayan bir bi... |  | Konserve Kuru Fasulye | Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şeki... |  | Fasulye Ekimi | Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm dünyada baklagil yetiştiriciliğinde fasulye % 35 lik bir orana sahiptir. Ülkemizde fasulye ek... |  | Meksika Fasulyesi | Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıyasla antioksidan içerdiği bilinmektedir. İçeriğindeki magnezyum oranının çok yüksek olması ne... |  | Kırmızı Fasulye | Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Et yemeyenler tarafından sıkça tüketilen kırmızı fasulyeni... |  | Islatmadan Kuru Fasulye | Islatmadan kuru fasulye : Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli,etsiz,pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulyey... |  | Güveçte Taze Fasulye | Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden biride taze fasulyedir. Diyet listelerinde de yer alan fasulye, sağlık açısından da oldukça zeng... |  | Fasulye Ağacı | Fasulye Ağacı, Bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik yapraklar bulunmaktadır. Bu ağacın yapraklarından çıkmakta olan çiçekler yer alır ve bu çiçe... | | | Kuru Fasulye Nasıl Islatılır | | Fasulye Çeşitleri | | Kuru Fasulye Çeşitleri | | Patatesli Taze Fasulye | | Fasulye Yetiştiriciliği | | Konserve Kuru Fasulye | | Fasulye Ekimi | | Meksika Fasulyesi | | Kırmızı Fasulye | | Islatmadan Kuru Fasulye | | Güveçte Taze Fasulye | | Fasulye Ağacı | | Tavuklu Taze Fasulye | | Fırında Taze Fasulye | | Fırında Kuru Fasulye | | İspir Fasulyesi | | Çalı Fasulyesi | | Pamukta Fasulye | | Soya Fasulyesi Yemeği | | Fasulye Unu | | Kemikli Etli Kuru Fasulye | | Kurutulmuş Yeşil Fasulye Kavurması | | Fasulye Tohumu | | Zeytinyağlı Taze Fasulye Kalori | | 1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kalori | | Kuru Fasulye Pilav | | Haşlanmış Fasulye | | Kuru Fasulye Tatlısı | | Kuru Fasulye Besin Değeri | | Çömlekte Kuru Fasulye | Popüler İçerik | Tavuklu Taze Fasulye Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya k... | Fırında Taze Fasulye Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle ka... | Fırında Kuru Fasulye Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha ... | İspir Fasulyesi İspir Fasulyesi, Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erk... | Çalı Fasulyesi Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şe... | Pamukta Fasulye Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla... | |