Patatesli Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patatesli Fasulye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli fasulye yemeği: Fasulye her mevsimde tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her zaman çokça tercih edilir. Yapım olarak zor ve zahmetli olsa da çok sevilen bir sebze yemeğidir. Patateslisi de yapılır. Buda tat bakımından çok lezzetli bir yemektir.


Patatesli Fasulye Yemeği Malzemeleri

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su
  • Pul biber
  • Karabiber

Patatesli Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?


Yemeğimize başlamadan önce fasulyelerimizi yıkayıp, ayıklıyoruz. Sonra patateslerimizi, soğanımızı ve sarımsaklarımızı soyup yıkıyoruz. Soğanımızı ve sarımsaklarımızı küp-küp doğruyoruz. Derin bir tava alıp içine üç yemek kaşığı zeytinyağı koyuyoruz. Ocağa aldığımız tavamızı kısık ateşte yağımız ısınana kadar bekletiyoruz. Isınan yağımızın içine sarımsaklarımızı ve soğanımızı koyup kavuruyoruz. Kavrulan sarımsak ve soğanımızın üzerine domatesimizi rendeliyoruz. Üzerine salçamızı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Bir iki dakika bu şekilde kavurduktan sonra fasulyelerimizi ekleyip bir iki tur daha kavuruyoruz. Sonra tavamızın ağzını kapatıp beş on dakika kadar pişiriyoruz. Fasulyelerimiz pişerken patateslerimizi küp-küp doğruyoruz. Sonra tavaya patateslerimizi de ekliyoruz. Üzerine tuzu, pul biberi ve karabiberi ekliyoruz. En son yarım su bardağı suyu üzerine ekliyoruz. Kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Pişip pişmediğini kontrol ederek ocaktan alıyoruz. Pişen patatesli fasulyemizi yanında bulgur pilavı ile servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Patatesli Fasulye Yemeği Yorumları

soru

Cudiye

28 Ekim 2018 Pazar

Merhabalar ben akşam için taze fasulye yapacağım. Ev de et ve kiyma hic kalmamış ben de sizin bu tarife göre patatesli yapmata karar verdim. Fakat patatesli yapınca da diğerleri kadar lezzetli olur mu acaba. İçerisine biraz buzluktan et suyu çıkarıp ekleyeceğim o şekilde de lezzetli olur mu

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soya Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Soya Fasulyesi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Pilaki Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yeşil Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Bitkisi Yetiştiriciliği

Fasulye Bitkisi Yetiştiriciliği

Kuru Fasulye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6