Maş Fasulyesi Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Maş Fasulyesi Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Maş fasulyesi, halk arasında pek fazla bilinmeyen ancak oldukça yararlı bir sebzedir. Maş fasulyesi, Çin fasulyesi olarak da bilinir ve günümüzde insanlar tarafından yeni yeni keşfedilmektedir. Maş fasulyesi, bağırsak sağlığına ve yüksek şeker gibi sağlık sorunlarına iyi gelen bir sebze olup, mutlaka tüketilmesi gereken bir gıda çeşididir. Özellikle maş fasulyesi içerisinde bulunan B vitamini oldukça zengin olup, protein değeri yüksek bir gıda olduğundan gündelik mutfak yemekleri arasına girmesi gereken bir besindir. Ülkemizde maş fasulyesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişmektedir. Görüntü olarak yeşil bir renge ve küçük boyutlara sahiptir. Maş fasulyesi, özellikle piyaz olarak kullanılmasının dışında yemekleri de yapılmaktadır. Ayrıca pilav yemeğine de rahatlıkla ilave edilerek kullanılabilen bir gıda olması, kullanım çeşitliliğinin en büyük göstergesidir. Maş fasulyesi taze tüketilmesi gereken bir gıda olup, pişirilerek servis edilmelidir. Diğer bakliyatlar gibi suda bekletilerek işlem görmesine gerek yoktur.

Maş Fasulyesi Yemeği Malzemeleri

  • Yarım kilo maş fasulyesi,
  • Bir tatlı kaşığı dolusu biber salçası,
  • On adet yeşil biber,
  • Bir tatlı kaşığı dolusu domates salçası,
  • İki adet küp şeker tanesi,
  • Bir adet domates,
  • Üç diş sarımsak,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • Zeytinyağı,

Maş Fasulyesi Yemeği Nasıl Yapılır?

Maş fasulyesi taze olarak tüketilen bir gıda olduğundan bir gece önceden bekletme işlemi yapılmadan direkt kullanılabilir. Daha sonra bir tencere içerisine zeytinyağı ilave edilerek ocak üzerine normal ateşe alınır ve içerisine doğranan yeşil biber, sarımsak ve soğanlar ilave edilir. Malzemeler pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salçalar ilave edilerek özenene kadar iyice kavrulur. Özleşen karışımın içerisine doğranan domatesler de ilave edildikten sonra maş fasulyeleri de tencere içerisine eklenir. Baharatlar da eklendikten sonra üzerine su ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak pişmesi için beklenir. Kaynadıktan sonra altı kısılıp kısık ateşte ortalama kırk dakika pişirilen maş fasulye yemeği pişmiş ve hazır hale gelir. Maş fasulye yemeğinin en önemli lezzet ayrıntısı içerisine giren bol miktardaki yeşil biberdir. Bu nedenle maş fasulye yemeği yapılırken yeşil biberin bol miktarda konulması gerektiği unutulmamalıdır. Böylelikle maş fasulye yemeğiniz hem daha lezzetli hem de görsel olarak çok daha güzel olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Rastan

12 Temmuz 2024 Cuma

Maş fasulyesi gerçekten taze olarak mı tüketilmeli ve suda bekletmeye gerek yok mu? Ayrıca, yeşil biberin bol kullanılması yemeğin lezzetini gerçekten o kadar etkiliyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Rastan,

Maş fasulyesi taze olarak tüketildiğinde daha besleyici ve lezzetli olabilir, ancak kurutulmuş olarak kullanacaksanız suda bekletmek pişirme süresini kısaltır ve sindirimi kolaylaştırır. Yeşil biberin bol kullanılması yemeğin lezzetini gerçekten olumlu yönde etkileyebilir, çünkü biber yemeklere hoş bir aroma ve hafif bir acılık katar. Ancak, herkesin damak tadı farklı olduğu için miktarı kişisel tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kışlık Fasulye Hazırlanışı

Kışlık Fasulye Hazırlanışı

Fırında Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Islatmadan Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Islatmadan Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır?

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır?

Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri