Kuru fasulyenin pişirme sürecinde diri kalmasıyla ilgili yaşadığınız sorunu anlıyorum. Öncelikle, fasulyenin kalitesi ve yaşının pişirme sonucunu etkilediğini biliyor muydunuz? Eski veya kalitesiz fasulyeler, ne yazık ki, yeterince yumuşamayabiliyor. Pişirme sırasında yeterli sıcaklıkta olmamak da bir başka etken. Düşük sıcaklıkta uzun süre pişirmek yerine, yüksek sıcaklıkta pişirme yapmayı denediniz mi? Asidik malzemelerin erken eklenmesi de fasulyenin pişmesini geciktiriyor. Belki de domates veya limon eklemeden önce fasulyelerin yumuşamasını beklemek daha iyi olabilir. Su miktarı da önemli; yeterli su kullanmadığınızda fasulyeler kuruyabiliyor. Önceden ıslatma yöntemini denediniz mi? 6-8 saat su içinde bekletmek, yumuşamalarına yardımcı olabilir. Hızlı ıslatma yöntemini kullanarak kaynar suya koyup bekletmek de etkili bir çözüm. Bikarbonat ekleyerek suyun pH seviyesini artırmak, fasulyelerin daha hızlı yumuşamasına yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden birini deneyip sonuçlarını görmek ister misiniz?
Kuru fasulyenin pişirme sürecinde diri kalmasıyla ilgili yaşadığınız sorunu anlıyorum. Öncelikle, fasulyenin kalitesi ve yaşının pişirme sonucunu etkilediğini biliyor muydunuz? Eski veya kalitesiz fasulyeler, ne yazık ki, yeterince yumuşamayabiliyor. Pişirme sırasında yeterli sıcaklıkta olmamak da bir başka etken. Düşük sıcaklıkta uzun süre pişirmek yerine, yüksek sıcaklıkta pişirme yapmayı denediniz mi? Asidik malzemelerin erken eklenmesi de fasulyenin pişmesini geciktiriyor. Belki de domates veya limon eklemeden önce fasulyelerin yumuşamasını beklemek daha iyi olabilir. Su miktarı da önemli; yeterli su kullanmadığınızda fasulyeler kuruyabiliyor. Önceden ıslatma yöntemini denediniz mi? 6-8 saat su içinde bekletmek, yumuşamalarına yardımcı olabilir. Hızlı ıslatma yöntemini kullanarak kaynar suya koyup bekletmek de etkili bir çözüm. Bikarbonat ekleyerek suyun pH seviyesini artırmak, fasulyelerin daha hızlı yumuşamasına yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden birini deneyip sonuçlarını görmek ister misiniz?
Cevap yaz