Kuru fasulye benim için her zaman özel bir yere sahip olmuştur. Özellikle Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yetişen fasulyelerin lezzeti bambaşka. Konya ve Nevşehir'den gelen fasulyeleri kullandığım yemeklerde gerçekten çok doyurucu ve besleyici oluyorlar. Kuru fasulyenin iklim koşullarını, toprak yapısını ve sulama ihtiyacını anlamak, kaliteli bir üretim için ne kadar önemli? Özellikle renk ve yüzey dokusu gibi kriterler, doğru seçimi yapmamda bana çok yardımcı oluyor. Peki, sizce de kaliteli kuru fasulye seçimi, mutfak deneyimimizi ne ölçüde etkiliyor?
Kuru fasulye benim için her zaman özel bir yere sahip olmuştur. Özellikle Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yetişen fasulyelerin lezzeti bambaşka. Konya ve Nevşehir'den gelen fasulyeleri kullandığım yemeklerde gerçekten çok doyurucu ve besleyici oluyorlar. Kuru fasulyenin iklim koşullarını, toprak yapısını ve sulama ihtiyacını anlamak, kaliteli bir üretim için ne kadar önemli? Özellikle renk ve yüzey dokusu gibi kriterler, doğru seçimi yapmamda bana çok yardımcı oluyor. Peki, sizce de kaliteli kuru fasulye seçimi, mutfak deneyimimizi ne ölçüde etkiliyor?
Cevap yaz