Taze fasulyede iyot bulunup bulunmadığı ve miktarının ne olduğu konusunda merak ettiklerim var. Gerçekten de taze fasulye, besin değerleri bakımından zengin bir sebze olmasına rağmen, iyot açısından yetersiz mi kalıyor? 100 gram taze fasulyede yalnızca 1-5 mikrogram iyot bulunması, günlük ihtiyacı karşılamada yetersiz kalıyor mu? Ayrıca, taze fasulyenin yetiştirilme koşulları, toprak yapısı ve su kaynaklarının iyot içeriği üzerindeki etkileri hakkında daha fazla bilgi alabilir miyim? İyot alımının önemi ve yeterli iyot alımının sağlanması için hangi kaynakların tercih edilmesi gerektiği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Taze fasulyede iyot bulunup bulunmadığı ve miktarının ne olduğu konusunda merak ettiklerim var. Gerçekten de taze fasulye, besin değerleri bakımından zengin bir sebze olmasına rağmen, iyot açısından yetersiz mi kalıyor? 100 gram taze fasulyede yalnızca 1-5 mikrogram iyot bulunması, günlük ihtiyacı karşılamada yetersiz kalıyor mu? Ayrıca, taze fasulyenin yetiştirilme koşulları, toprak yapısı ve su kaynaklarının iyot içeriği üzerindeki etkileri hakkında daha fazla bilgi alabilir miyim? İyot alımının önemi ve yeterli iyot alımının sağlanması için hangi kaynakların tercih edilmesi gerektiği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevap yaz