Buzluktaki kuru fasulyeleri çözdürüp pişirmek gerçekten önemli bir aşama. Ben de bu süreci yaşadım ve bazı yöntemlerin nasıl çalıştığını deneyimledim. Mesela, geceden buzluktan çıkarıp buzdolabında yavaşça çözdürmek gerçekten pratik geliyor. Acil bir durum olursa, su dolu bir kaseye koymak da hızlı bir çözüm sağlıyor. Fakat en çok dikkat ettiğim nokta, asla mikrodalga fırında çözdürmemek oldu. Bu yöntem fasulyelerin dokusunu bozabiliyor ve lezzetini kaybettiriyor. Pişirme aşamasında ise, tuz ve baharat eklemeyi unutmamak gerek, çünkü bu tatları daha da zenginleştiriyor. Sizde bu yöntemleri denediniz mi? Hangi yöntemin daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorsunuz?
Buzluktaki kuru fasulyeleri çözdürüp pişirmek gerçekten önemli bir aşama. Ben de bu süreci yaşadım ve bazı yöntemlerin nasıl çalıştığını deneyimledim. Mesela, geceden buzluktan çıkarıp buzdolabında yavaşça çözdürmek gerçekten pratik geliyor. Acil bir durum olursa, su dolu bir kaseye koymak da hızlı bir çözüm sağlıyor. Fakat en çok dikkat ettiğim nokta, asla mikrodalga fırında çözdürmemek oldu. Bu yöntem fasulyelerin dokusunu bozabiliyor ve lezzetini kaybettiriyor. Pişirme aşamasında ise, tuz ve baharat eklemeyi unutmamak gerek, çünkü bu tatları daha da zenginleştiriyor. Sizde bu yöntemleri denediniz mi? Hangi yöntemin daha iyi sonuç verdiğini düşünüyorsunuz?
Cevap yaz