Beyaz fasulye kavurması, Türk mutfağında sıkça tercih edilen ve besleyici bir özelliğe sahip olan bir yemek. Zengin protein içeriği sayesinde vejetaryen diyette önemli bir yer tutuyor. Kendim evde yapmaya karar verdiğimde, malzemelerin ne kadar basit olduğunu görünce oldukça mutlu oldum. Özellikle fasulyeleri bir gece önceden ıslatmanın pişirme süresini kısaltması ve sonucun yumuşak olması çok pratik. Soğanların pembeleşene kadar kavrulmasıyla birlikte evin içinde yayılacak o mis gibi kokuları düşünmek bile heyecanlandırıyor. Kırmızı biber ve domatesin eklenmesiyle yemeğin rengi de çok güzel hale geliyor. Son aşamada beyaz fasulyelerin eklenmesi ve baharatlarla tatlandırılması ise yemeğin lezzetini mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Hemen servis etmeyi düşündüğümde, yanında pilav ya da ekmekle sunmanın harika bir fikir olduğunu düşünüyorum. Yüksek protein ve lif içeriği de sağlığımıza katkı sağlıyor. Özellikle misafir için hazırlamak oldukça şık bir alternatif gibi görünüyor. Denemek için sabırsızlanıyorum, afiyet olsun!
Beyaz fasulye kavurması, Türk mutfağında sıkça tercih edilen ve besleyici bir özelliğe sahip olan bir yemek. Zengin protein içeriği sayesinde vejetaryen diyette önemli bir yer tutuyor. Kendim evde yapmaya karar verdiğimde, malzemelerin ne kadar basit olduğunu görünce oldukça mutlu oldum. Özellikle fasulyeleri bir gece önceden ıslatmanın pişirme süresini kısaltması ve sonucun yumuşak olması çok pratik. Soğanların pembeleşene kadar kavrulmasıyla birlikte evin içinde yayılacak o mis gibi kokuları düşünmek bile heyecanlandırıyor. Kırmızı biber ve domatesin eklenmesiyle yemeğin rengi de çok güzel hale geliyor. Son aşamada beyaz fasulyelerin eklenmesi ve baharatlarla tatlandırılması ise yemeğin lezzetini mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Hemen servis etmeyi düşündüğümde, yanında pilav ya da ekmekle sunmanın harika bir fikir olduğunu düşünüyorum. Yüksek protein ve lif içeriği de sağlığımıza katkı sağlıyor. Özellikle misafir için hazırlamak oldukça şık bir alternatif gibi görünüyor. Denemek için sabırsızlanıyorum, afiyet olsun!
Cevap yaz