Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin deposudur. Erkeklerin kalbine giden yol mideden geçer sözünü, erkeklerin kalbine giden yolun kuru fasulyeden geçtiğini söylemek ayrı bir anlam daha katar. Tabi kuru fasulye herkes tarafından çok sevilmekle beraber içerisinde bol miktarda lif olması da ayrı bir sağlık seçeneği sunuyor.
Haftada en az bir kez de olsa kuru bakliyat tüketilmesi gerekir. Kuru fasulye kuru bakliyatlar arasında protein değeri yüksek olan besindir. Gelişim çağındaki çocukların tüketmesinde oldukça fayda vardır. Kuru fasulye yemeği hem lezzetli hem de bir protein deposudur.

Kuru fasulyenin en önemli püf noktası kuru fasulye nasıl ıslatılır, bilmekte fayda vardır. Kuru fasulye ıslatmadan önce aldığınız kuru fasulyenin içinde bulunduğunuz yılın mahsulü olmasında oldukça yarar vardır. Yeni yılın içerisinde aldığınız fasulyeler tazeliğinden dolayı hem daha çabuk ıslatılır hem de daha kolay pişme imkânı sağlar. Aldığınız kuru fasulye aynı zamanda büyüklük ve küçüklük açısından da önemlidir. Alınan fasulye çok küçük ise suyu fazla çekmeyip doymayacağından ağızda dağılmaz. Çok büyük olan fasulyeler de hem hormonlu olduğunu gösterirken hem de aşırı yumuşaması hazırlanan onca emeğin boşa gitmesine neden olur.

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, derseniz önce boyutu normal olan ve tazeliğine önem gösterilir. Kuru fasulye ıslatmaya başlarken öncelikle bir gün önceden bu yemeğe karar vermek hem sağlıklı hem de daha çabuk pişmesi ile maddi yönden ve zamandan fayda sağlıyor.
Çünkü bir gün öncesi geceden ıslatılmış olan kuru fasulyeler hem zararlı gazlarını üzerinden atıyor ve aynı zamanda ertesi gün kısa sürede hazır hale geliyor. Kuru fasulye nasıl ıslatılır, öncelikle plastik olmayan geniş bir kaba fasulyeler katılır. Kabın porselen veya cam olması sağlık açısından önemlidir. Daha sonra geniş bir kaba aldığımız fasulyeleri kabın üzerini 4-5 parmak geçecek kadar ılık su ile kapatılır. Ardından içerisine yarım çay bardağı kadar süt ilave edilir. Sütün katılmasındaki amaç içerisinde bulunan kimyasal atıklar varsa alması içindir. Bir gece boyunca bekleyen fasulyeler 4 saat arayla suyunun sürekli değistirilmesi gerekir. Sadece ilk kattığımız suya süt katılır. Sonraları bu işlem sadece su ile devam eder. Yaklaşık 16 saat suda beklemiş olan fasulyeler iyice yıkanır ve ayrı bir bir tencereye alınarak üzerini tekrar geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı karbonat katılarak 7-8 dk. Kadar pişirilir. Karbonat fasulyedeki gazı alarak daha kolay bir sindirim sağlar. Tencerenin altı kapatılarak tencerenin kapağı açılmadan 10 dk. Kadar bekletilir. Kaynatılan suyu dökmeden kullanılan suda pişirmekte fayda vardır.

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, dersek bu şekilde yapılan işlemler sonucunda hem lezzetli hem de sağlıklı bir kuru fasulye yapmış olunur. Kuru fasulye hem lezzetli hem sağlıklı olduğundan dolayı sevilen bir yemek olmakla beraber misafirlere de ayrı bir görsellik sunuyor.

Afiyet olsun.
19.01.2024 09:20:20
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuru Fasulye Nasıl Islatılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan ...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

Kemikli Etli Kuru Fasulye

Kemikli Etli Kuru Fasulye, çoğunlukla hemen hemen her evde sonbahar ve kış aylarında kuru fasulye pişer. Hem sağlıklı hem ekonomiktir ve her kişinin kendine ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024