Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir yemektir. Ansızın olan misafir baskınları için, konserve kuru fasulye yemeği çok çabuk bir şekilde hazırlanır. Bu durum da hem siz sıkıntıya girmeyeceksiniz hem de misafirleriniz çok fazla aç beklemeyecektir.
Misafiri çok gelen bir kişi iseniz, her çeşit konserve ürünlerini, evde sürekli bulundurmanız da yarar vardır. Her zaman konserve ürünleri tüketilmesini pek tavsiye etmesem de acil durumlar bulundurmak seri olmanızı sağlayacaktır.
Konserve Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeleri
500 gr konserve kuru fasulye
150 gr kuşbaşı dana et, pastırmada olabilir
2 yemek kaşığından biraz az domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet rendelenmiş domates
1 tane küçük boy kuru fasulye
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı margarin
2 su bardağı sıcak su
1 tutam kırmızı pul biber
1 tutam karabiber
Konserve Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle, yemeğin pişeceği tencere ocağın üzerine alınır ve ocağın altı, kısık ateşte açılıp, tencere az miktarda ısıtılır. Isınmış olan tencerenin içine, küp-küp doğanmış etler veya pastırma ilave edilir ve etler kendi suyunu verip çekene kadar, pişirilir. Üzerine yağları ekleyip 3-4 dakika kadar yağın içerisinde etler kavrulur. Sonra kuru soğan yemeklik şekilde doğranır ve etlerin içine eklenip, kavurma işlemine devam edilir.
Üzerine rendelenmiş domates ilave edilir. Biber ve domates salçasını da tencereye eklenir ve güzelce harmanlanır. Sotelenmesi için 1-2 dakika yeterli olacaktır.
Konserve olan kuru fasulye, bir süzgecin içerisine alınıp ılık su ile temiz bir şekilde yıkanır. Yıkanmış olan kuru fasulye tencereye koyulup, üzerine tuz ve baharatları serpiştirilir. Bu şekilde harç biraz kavrulur ve harcın üzerine sıcak su eklenerek, tencerenin altını kısığa alınır. Yemek kısık ateşte 5 dakika kadar pişirilip, ocağın altı kapatılır. Hazırlanmış olan konserve kuru fasulye servis için hazır haldedir. Bu arada yemeğin yanında sebze söğüş veya pilav düşünebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 21:01:54
Konserve Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Gerçeği varken konservesine ne gerek var ki? Bu konserve kuru fasulyeler kimyasal işlenmeden geçmiyor mu? Sağlık ve besleyicilik açısından kendimiz yapsak daha iyi değil mi? buse . 31.08.2018
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024