Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan salçalı sulu bir yemektir. Lif ve besleyici değeri bakımından oldukça zengindir. Kuru fasulyeyi ıslatmadan pişirmenin tek yolu düdüklü tenceredir.

Islatmadan kur
u fasulye malzemeleri

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ

Islatmadan kuru fasulye nasıl yapılır?


Kuru fasulyeleri bir kaba alın ve bol su ile yıkayın. Yıkadıktan sonra üzerine kaynamış su ekleyin ve içerisine gazını alması için bir tatlı kaşığı karbonat atın. Kuru soğanları ufak ufak doğrayın. Kuşbaşı etlerini de ufak ufak doğrarsanız daha lezzetli olur. Düdüklü tencerenin içerisine bir yemek kaşığı terayağını ekleyin ve eridikten sonra sıvı yağı ekleyin. İlk olarak etleri koyun ve rengi değişene kadar pişirin. Ardından kuru soğanları da ekleyin ve kavurmaya başlayın. Tencerenin içerisine biraz kaynamış su ekleyin ki malzemeler dibin yapışmasın. Fasulyelerin suyunu süzün ve tencereye ekleyin. Fasulyeyi kavurun. Daha sonra üzerine tuzunu, karabiberini, kırmızı biberini ve salçaları da ekledikten sonra yemeğin suyunu da tencereye koyun.
Fasulyeye biraz fazla su koymanız gerekecektir. Çünkü bir gece önceden ıslatmadığınız için fasulyeler daha fazla su çekip şişeceklerdir. Orta ateşte pişmesi gerekiyor. Düdüklü tencerenin ağzını kapatın ve 40-45 dakika pişirin. Düdüklü tencerenin havasını alın ve kapağını açıp fasulyenin pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer pişmemişse tekrar ocağa koyun ve pişirmeye devam edin. Piştikten sonra derin bir borcama aktarın ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Kuru fasulye pişirmenin püf noktaları

  • Fasulyeniz için kuşbaşını dana eti tercih edin.
  • Etleri iyice yıkayın kırmızı kan yemeğin tadını etkiler.
  • Fasulyenin lezzetini artırmak için tereyağında pişirilmesi önerilir.
  • Fasulye alırken kalitesine dikkat edin.
  • Kalın kabuklu fasulyeler yerine ince kabuklu fasulyeler almaya dikkat edin.
  • Kalın kabuklu fasulyeler çok geç pişiyor.
  • Fasulyeler pişerken dağılmaması için bir gece önceden ıslattığınız suyun ılık olmasına dikkat edin, soğuk su fasulyelerin çatlamasına ve dağılmasına sebep olur.
21.01.2024 02:44:47
Islatmadan Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Islatmadan Kuru Fasulye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Islatmadan Kuru Fasulye"
Merhaba kuru fasulyeyi pişirdim ancak dağıldı fasulyeler. Fasülye piştikten sonra soslu sosun üzerine ayrı mı döküyoruz yoksa az pişirip hazırladığımız sulu sos ile de pişiriyor muyuz?
Özdoğa . 08.10.2018 09:51:14

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin dep...
Devamını Oku

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

Kemikli Etli Kuru Fasulye

Kemikli Etli Kuru Fasulye, çoğunlukla hemen hemen her evde sonbahar ve kış aylarında kuru fasulye pişer. Hem sağlıklı hem ekonomiktir ve her kişinin kendine ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024