Zeytinyağlı Yeşil Fasulye, sebze yemeklerinin içerisinde en lezzetli ve baş tacı olan yemeklerden birisidir. Çoğunlukla yeşil fasulye zeytinyağı ile pişirilirken, bazen et ya da kıyma ile de pişirilmektedir. Yeşil fasulye içerdiği protein ve mineral bakımından besleyici bir sebzedir. Herkes zeytinyağlı yeşil fasulye pişirebilir, ancak çok az kişi bu yemeği mükemmel lezzette yaparak ortaya çıkarabilir.
Bazı kişiler için zeytinyağlı yeşil fasulye pişirmek çok kolaydır. Ama usulüne uygun olarak pişirdiğiniz zaman tadı daha da mükemmel olur. Pişirdiğiniz fasulye ister çalı fasulye isterse Ayşe kadın fasulye olsun taze olmazsa istediğiniz gibi lezzetli bir yemek hazırlayamazsınız. Her zeytinyağlı yemeğin yapım aşaması farklı olarak ilerlemektedir.
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
1 kg taze yeşil fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
4 adet orta boy domates
1 su bardağı kaynamış sıcak su
Yeterli miktarda tuz
2 adet kesme şeker
2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?
Öncelikle yeşil fasulyeleri güzelce yıkayalım ve daha sonra bıçak ile çok ince olmayacak şekilde dilin. Bu arada kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayalım. Ocağın altını yakalım, geniş bir tencerenin içerisine zeytinyağını dökelim. Orta ateş üzerinde zeytinyağı ısınınca doğradığımız soğanları ekleyerek kavuralım.
Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine yeşil fasulyeleri ekleyip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. Orta ateş üzerinde kavrulan yeşil fasulyenin altı daha sonra kısılır ve tencerenin kapağı açılmadan sadece sallayarak yeşil fasulyelerin kavrularak rengi değişinceye kadar kavrulur. Yeşil fasulyelerin rengi döndükten sonra diğer malzemeleri ekleyebiliriz. Eğer yeşil fasulyenin suyu yeterli miktarda ise ekstra su eklemeye ihtiyaç duyulmaz. Daha sonra kesme şekeri, tuzu ve en üstüne kabukları soyularak doğranmış olan domatesleri ilave edelim. Tencerenin kapağını tekrar kapatalım ve kısık ateş üzerinde arada sırada sallayarak pişirme işlemine devam edelim. Yeşil fasulye altı kısık şekilde yaklaşık olarak yarım saat yumuşayana kadar pişirilir. Zeytinyağlı yeşil fasulye yemeği piştikten sonra tencerenin kapağı hiç açılmadan soğumaya bırakılır. Daha sonra iyice soğuması için buzdolabına kaldırılır. Soğuyan zeytinyağlı yeşil fasulyeyi servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
19.01.2024 17:30:49
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Yeşil fasülye ailecek çok sevdiğimiz ve tercih ettiğimiz bir yemektir. Yazları bol bol taze fasülye alıp kestikten sonra buzluğa atarız ve kış boyunca bolca tüketiriz. Bu yaz maalesef fırsat olmadı ve kış için yeşil fasülye saklayamadık. Marketlerde satılan yeşil fasulyeler tat olarak iyi midir? Katkı maddesi olma ihtimali var mıdır? Arsun . 26.10.2018 22:33:07
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024