Yeşil Fasulye

Yeşil fasulye, çok sevilen ve çok tüketilen sebzelerden biridir. Mutfakta hemen her şeyde kullanılan bir sebzedir. Yeşil fasulye kavurması, sebzelisi, turşusu, salatası, kızartması yapılabilen bir sebzedir ve oldukça sık yapılır. Hem yapımı kolay bir yemektir. Hem de lezzetli ve faydalı bir yiyecektir. Salatalarınızı renk ve lezzet katar.
Turşusu çok sevilerek tüketilir ve çok lezzetli olur. Salatalarda görsellik ve güzellik katarken kalori bakımından düşük olduğundan formunuzu korumanıza yardımcı olur. Yemeklerin yanına yine yeşil fasulye mezeleri yapılarak sofralarınıza şenlik katılır. Yazın bulunan bir sebze olduğu için yazdan kışa hazırlıkları yapılır. Konserveler hazırlanır. Buzdolabına atılır ve kış aylarında taze gibi fasulye yapılarak tüketilir. Buzlukta muhafaza ederken yıkanıp ayıklanır ve on dakika kadar haşlanarak buzdolabı poşetlerine konulur ve derin dondurucuda uzun süre muhafaza edilir. Yeşil fasulye etli, sebzeli, kıymalı şekilde yemekleri yapılabilir. Sağlığımıza da birçok faydası vardır.

Yeşil fasulyenin faydaları nelerdir?

  • Yüksek miktarda lif içerir ve bu da daha sağlıklı beslenmemize yardımcı olur.
  • İçerisindeA, B12, K, C vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, fosfor ve manganez içerir.
  • Kemik gelişimine katkı sağlar, bu neden ile özellikle büyüme çağındaki çocuklara anneleri tarafından sevdirilmeli ve tüketilmelidir.
  • Hazımsızlığı engelleyerek sindirim sisteminin düzene girmesini sağlar.
  • Kolesterol düzeyinin dengelenmesini sağlar.
  • Vücut yorgunluğunu hafifleterek en aza indirmeye yardımcı olur.
  • Özellikle kolon kanseri olmak üzere birçok kanser hastalığına iyi gelir.
  • Damarlarda biriken yağ oranını azaltmaya yardımcı olur.
  • Kalbe dost bir sebzedir.
  • Düşük kalorili ve tok tutucu bir sebze olduğundan diyet listelerinin başında yer alır ve hazmı kolaylaştırarak kilo vermenize yardımcı olur.
  • Böbreklerde oluşan kum ve taşların düşmesine sebep olur.
  • Kan şekerini dengelemeye yardımcı olur ve şeker hastalarına önerilen bir sebzedir.
  • Vücudu toksinlerden temizlemeye yardımcı olur.
  • Kan basıncını dengeler.
  • Astım, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Vücutta oluşan iltihaplı hastalıkların tedavisinde etkili olur.
  • Düzenl olarak yeşil fasulye tüketiminin migren rahatsızlığını en aza indirdiği ve atakları azalttığı araştırmalar ile gözlemlenmiştir.
  • Enerji veren bir sebzedir.
  • İyi miktarda demir içerir.
  • Hamile olan anne adayları tarafından sıklıkla tüketilmelidir.
19.01.2024 05:41:04
Yeşil Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yeşil Fasulye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yeşil Fasulye"
Yeşil fasülye yemeği ailecek sevdiğimiz ve çokça tercih ettiğimiz bir yemektir. Oldukça da faydalı olduğu herkesçe bilinmektedir. Fakat kış mevsiminde yeşil fasülye yapmak ne derece doğru? Pazardan alsam sera sebzesi olur. Yazın alıp dondursam ya da hazır dondurulmuş alsam tadı mevsimindeki gibi olmuyor.
Özveren . 24.10.2018 15:15:25

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin dep...
Devamını Oku

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan ...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024