Yeşil fasulye, çok sevilen ve çok tüketilen sebzelerden biridir. Mutfakta hemen her şeyde kullanılan bir sebzedir. Yeşil fasulye kavurması, sebzelisi, turşusu, salatası, kızartması yapılabilen bir sebzedir ve oldukça sık yapılır. Hem yapımı kolay bir yemektir. Hem de lezzetli ve faydalı bir yiyecektir. Salatalarınızı renk ve lezzet katar.
Turşusu çok sevilerek tüketilir ve çok lezzetli olur. Salatalarda görsellik ve güzellik katarken kalori bakımından düşük olduğundan formunuzu korumanıza yardımcı olur. Yemeklerin yanına yine yeşil fasulye mezeleri yapılarak sofralarınıza şenlik katılır. Yazın bulunan bir sebze olduğu için yazdan kışa hazırlıkları yapılır. Konserveler hazırlanır. Buzdolabına atılır ve kış aylarında taze gibi fasulye yapılarak tüketilir. Buzlukta muhafaza ederken yıkanıp ayıklanır ve on dakika kadar haşlanarak buzdolabı poşetlerine konulur ve derin dondurucuda uzun süre muhafaza edilir. Yeşil fasulye etli, sebzeli, kıymalı şekilde yemekleri yapılabilir. Sağlığımıza da birçok faydası vardır.
Yeşil fasulyenin faydaları nelerdir?
Yüksek miktarda lif içerir ve bu da daha sağlıklı beslenmemize yardımcı olur.
İçerisindeA, B12, K, C vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, fosfor ve manganez içerir.
Kemik gelişimine katkı sağlar, bu neden ile özellikle büyüme çağındaki çocuklara anneleri tarafından sevdirilmeli ve tüketilmelidir.
Hazımsızlığı engelleyerek sindirim sisteminin düzene girmesini sağlar.
Kolesterol düzeyinin dengelenmesini sağlar.
Vücut yorgunluğunu hafifleterek en aza indirmeye yardımcı olur.
Özellikle kolon kanseri olmak üzere birçok kanser hastalığına iyi gelir.
Damarlarda biriken yağ oranını azaltmaya yardımcı olur.
Kalbe dost bir sebzedir.
Düşük kalorili ve tok tutucu bir sebze olduğundan diyet listelerinin başında yer alır ve hazmı kolaylaştırarak kilo vermenize yardımcı olur.
Böbreklerde oluşan kum ve taşların düşmesine sebep olur.
Kan şekerini dengelemeye yardımcı olur ve şeker hastalarına önerilen bir sebzedir.
Vücudu toksinlerden temizlemeye yardımcı olur.
Kan basıncını dengeler.
Astım, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.
Vücutta oluşan iltihaplı hastalıkların tedavisinde etkili olur.
Düzenl olarak yeşil fasulye tüketiminin migren rahatsızlığını en aza indirdiği ve atakları azalttığı araştırmalar ile gözlemlenmiştir.
Enerji veren bir sebzedir.
İyi miktarda demir içerir.
Hamile olan anne adayları tarafından sıklıkla tüketilmelidir.
19.01.2024 05:41:04
Yeşil Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Yeşil fasülye yemeği ailecek sevdiğimiz ve çokça tercih ettiğimiz bir yemektir. Oldukça da faydalı olduğu herkesçe bilinmektedir. Fakat kış mevsiminde yeşil fasülye yapmak ne derece doğru? Pazardan alsam sera sebzesi olur. Yazın alıp dondursam ya da hazır dondurulmuş alsam tadı mevsimindeki gibi olmuyor. Özveren . 24.10.2018 15:15:25
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024