Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır

Yeşil fasulye nasıl yapılır, yaz sebzelerinin baş tacı olan yeşil fasulye mutfak hanımlarının vazgeçemediği yemekler arasında yerini almaktadır. Yazın yetişen yeşil fasulye yaz aylarında kışa hazırlanarak difrizlerde, derin dondurucularda muhafaza edilerek kışın tüketilmesi sağlanır. Yeşil fasulye nasıl yapılır, her mutfak hanımının kendine özgü bir yemek yapma ve pişirme özelliğine sahiptir.
Her ev hanımının mutfak hüneri oldukça farklı olabilir. Yeşil fasulye yapılışı son derece pratik yapılan bir sebze yemeğidir. Sağlık açısından çok faydalı bir sebze yemeği olarak yapılır, birçok kişi nasıl tercih ederse o şekilde yapar. Yeşil fasulye nasıl yapılır kullanılan malzemeler kişilerin tercihine kalır, sevdiği gibi kimi zeytinyağlı yeşil fasulye sever yapar. Kimisi etli yeşil fasulye severek yapmaktadır. Yeşil fasulye pazarlarda, manavlarda marketlerde bolca bulunan sebzelerden biridir.

Yeşil fasulyeler arasında kılçıklı olanları da bulunur, bu tür yeşil fasulyeler yapılmadan önce temizlenerek kılçıkları çıkartılır. Yeşil fasulye genel olarak da isimlendirilmektedir, yani manav, pazar, marketlerde Ayşe kadın olarak da satılmaktadır. Yeşil fasulye nasıl yapılır eşsiz lezzetli ellerin değmesi yeşil fasulyeye ayrı tat ekleyerek sofranızı süsleyen görselliğiyle sağlığınız davetiye çıkaran anneler ve ev hanımlarının hamaratlığıyla ortaya çıkmaktadır. Yeşil fasulye içinde bulunan vitaminler sayesinde A, B12, C olarak vücutta dengeyi sağlamaktadır.
Kabızlık sorunu olan kişilere de fayda gösterir. Sayamayacağımız birçok faydalı taraflarıyla yeşil fasulye tüketmenin önemli olduğu bilinir. Ayrıca haftada en az bir veya iki kez yemeği salatası yapılarak tüketilmelidir.

Yeşil fasulye için gerekli malzemeler

  • 1 kg yeşil fasulye
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Yeşil fasulye nasıl yapılır?


Fasulyeler güzelce yıkanarak süzgeçte biraz kuruması beklenir. Daha sonra temizlenerek ortadan ikiye bölünerek doğranır. Geniş bir tencere içine sıvı yağ konarak üzerine soğan ve domates küçük küp şeklinde doğranarak kavrulur. Kavrulan malzemelerin üzerine temizlenmiş yeşil fasulye eklenir. Kavrulmaya devam edilir, yaklaşık 15 dakika kavrulmalıdır. İyice kavrulan yeşil fasulye içine baharatları eklenerek üzerine suyu eklenir. Bir kaynamanın ardından altı kısık ateşe alınarak 15-20 dakika pişirilir. Taze olan yeşil fasulyenin çok pişirilmesine gerek yoktur. Yapılan yeşil fasulye nasıl bu şekilde pişirilerek servise hazırlanır. Kişilerin isteğine göre etli de pişirilebilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 05:02:15
Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin dep...
Devamını Oku

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan ...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024