Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır
Yeşil fasulye nasıl yapılır, yaz sebzelerinin baş tacı olan yeşil fasulye mutfak hanımlarının vazgeçemediği yemekler arasında yerini almaktadır. Yazın yetişen yeşil fasulye yaz aylarında kışa hazırlanarak difrizlerde, derin dondurucularda muhafaza edilerek kışın tüketilmesi sağlanır. Yeşil fasulye nasıl yapılır, her mutfak hanımının kendine özgü bir yemek yapma ve pişirme özelliğine sahiptir.
Her ev hanımının mutfak hüneri oldukça farklı olabilir. Yeşil fasulye yapılışı son derece pratik yapılan bir sebze yemeğidir. Sağlık açısından çok faydalı bir sebze yemeği olarak yapılır, birçok kişi nasıl tercih ederse o şekilde yapar. Yeşil fasulye nasıl yapılır kullanılan malzemeler kişilerin tercihine kalır, sevdiği gibi kimi zeytinyağlı yeşil fasulye sever yapar. Kimisi etli yeşil fasulye severek yapmaktadır. Yeşil fasulye pazarlarda, manavlarda marketlerde bolca bulunan sebzelerden biridir.
Yeşil fasulyeler arasında kılçıklı olanları da bulunur, bu tür yeşil fasulyeler yapılmadan önce temizlenerek kılçıkları çıkartılır. Yeşil fasulye genel olarak da isimlendirilmektedir, yani manav, pazar, marketlerde Ayşe kadın olarak da satılmaktadır. Yeşil fasulye nasıl yapılır eşsiz lezzetli ellerin değmesi yeşil fasulyeye ayrı tat ekleyerek sofranızı süsleyen görselliğiyle sağlığınız davetiye çıkaran anneler ve ev hanımlarının hamaratlığıyla ortaya çıkmaktadır. Yeşil fasulye içinde bulunan vitaminler sayesinde A, B12, C olarak vücutta dengeyi sağlamaktadır.
Kabızlık sorunu olan kişilere de fayda gösterir. Sayamayacağımız birçok faydalı taraflarıyla yeşil fasulye tüketmenin önemli olduğu bilinir. Ayrıca haftada en az bir veya iki kez yemeği salatası yapılarak tüketilmelidir.
Yeşil fasulye için gerekli malzemeler- 1 kg yeşil fasulye
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Yeşil fasulye nasıl yapılır?
Fasulyeler güzelce yıkanarak süzgeçte biraz kuruması beklenir. Daha sonra temizlenerek ortadan ikiye bölünerek doğranır. Geniş bir tencere içine sıvı yağ konarak üzerine soğan ve domates küçük küp şeklinde doğranarak kavrulur. Kavrulan malzemelerin üzerine temizlenmiş yeşil fasulye eklenir. Kavrulmaya devam edilir, yaklaşık 15 dakika kavrulmalıdır. İyice kavrulan yeşil fasulye içine baharatları eklenerek üzerine suyu eklenir. Bir kaynamanın ardından altı kısık ateşe alınarak 15-20 dakika pişirilir. Taze olan yeşil fasulyenin çok pişirilmesine gerek yoktur. Yapılan yeşil fasulye nasıl bu şekilde pişirilerek servise hazırlanır. Kişilerin isteğine göre etli de pişirilebilir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 05:02:15
Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|