Öncelikle yeşil fasulyeyi güzelce yıkayıp süzülmeye bırakalım, domatesleri yıkadıktan sonra isteğe göre ya rendeleyin ya da küçük küp şeklinde doğrayın, daha sonra yeşil fasulyelerin uçlarını kopartıp kılçığı varsa çıkartıp, yeşil fasulyenin büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölün, eğer yeşil fasulyenin cinsi enli olanlardan ise isteğe göre ince olmasını istiyorsanız ortadan da kesebilirsiniz. Yeşil fasulyenin de işi bittikten sonra zeytinyağını derin bir tencereye boşaltalım üzerine domatesleri koyalım, beş dakika kadar kavurduktan sonra yeşil fasulyeyi de tencereye boş
altalım, üzerine tuzu ve suyu ilave edip, yeşil fasulyenin rengi hafif sararıp solana kadar kısık ateşte kaynatalım, fazla kaynatıp da yeşil fasulyeleri pişirmeyin, işlem bittikten sonra, kaynattığımız yeşil fasulyeleri üzeri iki parmak kadar boşluk kalacak şekilde konserve kavanozlarına doldurup, ağzını bir havlu yardımıyla çok sıkı bir şekilde kapatın, daha sonra ters bir şekilde mutfak tezgâhının üzerine kapatalım, bütün malzememiz bitene kadar bu işlemi yapalım, işimiz bitince ters çevirdiğimiz kavanozların üzerine bir havlu örterek 24 saat kadar bu şekilde bekletip, daha sonra kışın yemek için karanlık bir yerde saklayalım.
Afiyet Olsun.