Yeşil Fasulye Kızartması
Yeşil fasulye kızartması, yeşil fasulye kızartması oldukça sevilen ara yemek ya da meze olarak tarif edilen bir sebze türüdür. Yemeklerin yanına çok yakışır. Kimi yeşil fasulyeyi sevmez iken kızartmasını çok severek tüketir. Çıtır çıtır bir lezzet olur. Yoğurt sosu ile servis edilerek daha da lezzetlendirilebilir. Sarımsaklı yoğurt sosu ya da domatesli sos yapılarak üzerine eklenerek daha da lezzetlendirilebilir.
Bu sizin damak tadınıza kalmış bir lezzettir. Şimdi kızartma tarifini verelim.
Yoğurt soslu yeşil fasulye kızartması yapımı için gerekli malzemeler- 1/2 kilogram yeşil fasulye
- 1 su bardağı mısır unu
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kasesi süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kuru nane
Yoğurt soslu yeşil fasulye kızartması nasıl yapılır?
Fasulye kızartması için ilk olarak fasulyeler yıkanır ve ayıklanır. Ayıklanan fasulyeler derin bir tencereye alınır ve haşlanmaya bırakılır. Fasulyeler iyice pişene kadar haşlanır. Pişmeye yakın tuzu atılır. Ardından hafif soğutulur ve tek tek una batırılır ve her tarafı iyice una bulanır. Teflon bir tavanın dibini tutacak kadar sıvıyağ eklenir ve ocağa alınır. Yağ ısınınca una batırılmış olan fasulyeler tavaya alınır ve arkalı önlü iyice kızartılır. Kızaran fasulyeler servis tabağına alınır. Bir kâse yoğurt içerisine iki diş sarımsak ezilerek eklenir ve karıştırılır. Kızarmış fasulyeler üzerine dökülür ve son olarak yoğurt üzerine kuru nane serpiştirilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 07:23:57
Yeşil Fasulye Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Yeşil Fasulye Kızartması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|