Taze Fasulye Yemeği

Taze Fasulye Yemeği, fasulye en fazla tüketilen ve sevilen yaz sebzelerinden bir tanesidir. Özellikle mevsiminde toplanan taze fasulyenin tadına doyum olmaz. Sizlerde sevdiklerinize bu son derece sağlıklı ve lezzetli sebzeyi hazırlamak isterseniz, size vereceğimiz bu tariften yararlanabilirsiniz. Çok seveceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Kolay gelsin.

Taze Fasulye Yemeği Malzemeleri

  • 1 kilo taze fasulye
  • 100 gram dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?


Öncelikle taze fasulyeleri bol su ile yıkayıp suyunu süzüyoruz. Daha sonra kırıp, varsa kılçıklarını ayıklayarak hazır hale getiriyoruz. Orta irilikte bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve margarini alıyoruz. Daha sonra kıymayı bir miktar kızarmış olan yağın içerisine atıyoruz ve kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Kuru soğanı ve yeşil biberleri yemeklik doğrayıp kuru soğan diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup küp-küp doğruyoruz. Daha sonra tencereye ilave edip domatesler pişinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine biber salçasını ve domates salçasını ilave edip bir iki çevirim daha kavuruyoruz.
Ardından ayıklamış olduğumuz fasulyeleri ilave edip karıştırıyoruz. En son üzerine pul biberi ve tuzunu ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Ocağı en kısık ayara getirip, yemeğin kendi suyu ile pişmesi için en az yarım saat tencerenin kapağını bir daha açmıyoruz. Yarım saat sonra tencerenin kapağını açtığınızda fasulyenin kendi suyunu saldığını ve yumuşadığını göreceksiniz. Eğer fasulye sulanmadı ise 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Eğer fasulyenin suyu varsa tekrar kapağını kapatıp bir yarım saat daha kısık ateşte pişirin. Daha sonra üzerini 3 su bardağı kadar daha kaynar su ilave edip ocağı orta ateşe getirin ve fasulyeler tamamen pişinceye kadar kaynatın. Her fasulyenin cinsine göre pişme süresi farklılık gösterecektir. Eğer fasulye pişmeden suyunu çekerse, üzerine bir miktar daha kaynar su eklemenizde hiçbir sakınca yoktur.

Afiyet olsun.

Not: Sebze yemeğinin lezzetli olması için en iyi pişirme yöntemi kendi suyu ile kısık ateşte pişmesidir. Eğer vaktiniz varsa her sebzeyi olduğu gibi, taze fasulyeyi de kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederiz.

20.01.2024 15:02:18
Taze Fasulye Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Taze Fasulye Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Taze Fasulye Yemeği"
Ben taze fasulye yemeğini etli çok seviyorum çocuklarım kıymalı seviyor yapsam tadı olur mu acaba?
Baldemir . 04.09.2018

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin dep...
Devamını Oku

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan ...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024