Taze fasulyeler bir bıçak yardımıyla ya da el yardımıyla kırılarak baş kısımları koparılır ve kılçıkları temizlenir.
Bıçak yardımıyla boydan olacak şekilde ikiye kesilir. Duru su ile iyice yıkanır. Yıkanan taze fasulyeler derinliği çok olmayan bir tencerede yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılır. Kaynatma işlemi sonra taze fasulyelerin rengini ve diriliğini kaybetmemesi için soğuk su dolu bir kabın içine alınır. Orada 10 dakika bekletildikten sonra süzülür. Sarımsaklar tuz ile iyice ezilir. Süzme yoğurt ile karıştırılır. Yoğurda zeytinyağı da eklenerek iyice karıştırılır. Suları iyice süzülen taze fasulyeler hazırlanan yoğurt sosuyla iyice harmanlanır. Son işlem olarak üzeri için, küçük bir kapta kızmış zeytinyağı içinde pul biber kızdırılır. Taze fasulyeler sunum için servis tabağına alınır.
Üzerine kızdırılmış pul biber dökülerek sunum yapılır.