Pastırmalı kuru fasulye, yapmanın birkaç inceliği bulunmaktadır. Vereceğim bu tarif kolay ve lezzetli bir pastırmalı kuru fasulye tarifi olacak. Sizler bu tarifte ufak değişiklikler yaparak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Örneğin; pastırma yerine kavurma veya sucuk veya tavuk göğsü kullanarak farklı lezzetler elde etmiş olursunuz.
>
Pastırmalı kuru fasulye malzemeleri
130 gram pastırma (6-7 dilim)
400 gram kuru fasulye
2 adet kuru soğan
1 tane kırmızı biber
1 adet çarliston biber
2 tane orta boy domates
Biber salçası
Domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?
Bir gün öncesinden ıslattığımız kuru fasulyenin suyunu süzüyoruz. Yeni su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Tekrar suyunu süzüyoruz ve tekrar yeni su ekleyip bir kez daha kaynatıp suyunu süzüyoruz. Düdüklü tenceremiz'in içerisine zeytinyağını koyuyoruz. Soğanı ve biberleri yemeklik şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız soğan ve biberleri zeytinyağının üstüne ekliyoruz ve bir müddet kavuruyoruz. Kavrulan soğan ve biberlere bir yemek kaşığı domates salçası ve bir yemek kaşığı biber salçasını ekliyoruz. Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar salçayı da kavuruyoruz. Domatesleri soyup rendeliyoruz ve tencereye koyuyoruz. Bu safhada tencereye kara biber, pul biber ve tuzu ekliyoruz. Bu şekilde bir iki dakika domates sosunu kaynatıyoruz.
Pastırmaları ve kuru fasulyeleri tencereye ekliyoruz. Ekledikten sonra tencerenin sıcaklığı düşecektir iki dakika kadar bekledikten sonra normal ısısına dönecektir. Kaynamış suyu fasulyenin iki parmak üstüne çıkacak kadar ekliyoruz ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kısık ateşte yemeğimizi pişiriyoruz. Yarım saat sonunda çok lezzetli bir pastırmalı kuru fasulye servise hazır.
22.01.2024 01:43:37
Pastırmalı Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba, pastırmalı kuru fasulyeyi daha önce yemedim ama sucuklu olanını denemiştim. Bence kuru fasulyenin içerisine eklenen bu gibi yiyeceklşer kuru fasulyenin kendi tadını bozuyor. Bu nedenle sadece et ekleme taraftarıyım. Ancak sormak istediğim konu kuru fasulyenin gazının nasıl alındığı? Teşire . 26.10.2018 23:25:53
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024