Maş Fasulyesi Salatası

Maş fasulyesi salatası, yöresel olarak yaygın yapılan salatalardan biridir. Hem oldukça yararlı hem de lezzeti mükemmel oluyor. İlk bakışta yeşil mercimeği andıran, lezzet açısından da ona benzeyen maş fasulyesini sizlerde fazla yadırgamayacaksınız. Hatta büyükleriniz buna cin börülcesi de diyebilir. Eskiden bu isimle bilinmekteydi. Bu kadar rağbet gördüğünden, artık ülkemizde de tarımı yapılmaya başlamıştır.
İçeriğindeki proteinin fazla olması nedeniyle, özellikle vejetaryenler maş fasulyesini pek severler. Kolesterol dengesinin kurulmasında, kalp hastalıklarını önlemede, yaşlanma etkilerini azaltmakta, ayrıca uzun süre tok tutan etkisiyle maş fasulyesini böyle salata yaparak tüketmenizi öneririz. Hem yemeklerinizde size eşlik edebilir hem de kısır gibi çay saati ikramlarınız da kurtarıcınız olur. Bu lezzetli salatayı hep birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Maş fasulyesi salatası için gerekli malzemeler

  • 1,5 su bardağı maş fasulyesi
  • 4 adet yeşil soğanın beyaz kısmı
  • 4 adet kornişon turşusu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1/4 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı mısır konservesi
  • 2 yemek kaşığı nar tanesi
  • 2 adet közlenmiş kırmızı salçalık biber

Maş fasulyesi salatası sosu için

  • Yeteri kadar limon suyu, nar ekşisi, koruk suyu (Bunlardan birini tercih edebilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeterince tuz, karabiber, kuru nane ve sumak

Maş fasulyesi salatası nasıl yapılır?


Salatayı hakkıyla yapmak için, bir gece önceden maş fasulyesini ılık suyun içinde ıslatın.
Bu sayede istediğiniz kıvamda fasulyeleri elde edeceksiniz. Bunu ihmal ederseniz gündüz salatayı hazırlamak uzun sürecektir. Ertesi gün fasulyeleri sıcak suyun içine alarak ocakta 15-20 dakika haşlayın. Dikkat edin, fasulyeler fazla dağılmadan pişmelidir. Bu nedenle sıkça kontrol etmelisiniz. Maş fasulyesi haşlanırken biraz ağır kokar. Bu nedenle hazırlıklı olmalısınız. Pişme işlemi tamamlanınca, kevgire aldığınız fasulyeleri soğutmaya başlayın.

Sizde beklerken salatanın malzemelerini hazırlayabilirsiniz. Önce maydanozu ve dereotunu olabildiğince ince kıyın. Yeşil soğanları da aynı şekilde doğrayın. Kırmızı biberler közlenmiş olduğundan, kabuklarını soyarak ince doğrayın. Kornişon turşusu da küçük doğransın Daha sonra salatanın sosunu ayrı bir kâsede hazırlayalım. Sızma zeytinyağı, sumak, kuru nane, tuz, nar ekşisi, karabiber, limon suyu iyice karışsın. Ancak pörsümemesi için sosu yeşilliklerin içine koymayın.

Maş fasulyesi ılındıktan sonra, uygun bir servis tabağına alın. Bunları sosla birlikte harmanlayın. Bir süre fasulyeler sosun içinde beklesin. Bu sayede salatanız oldukça lezzetli olur. Servis yapacağınız zaman maş fasulyesine doğradığınız yeşillikleri karıştırın. Buna mısır konservesi ve nar tanelerini de ilave edin. Maş fasulyesi salatasını görsel olarak istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Eminiz lezzeti sizin de hoşunuza gidecektir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 02:54:45
Maş Fasulyesi Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Maş Fasulyesi Salatası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Maş Fasulyesi Salatası"
Ben maş fasulyesini çok seviyorum. Memleketten bir arkadaşım bana getirdi ama saha önce ben hiç pişirmemiştim. Maş asileri salata için maşı nasıl hazırlamam gerekiyor? Taşladıktan sonra mı salata ile berbae rhadmanlamam gerekir?
Tolga . 02.11.2018 12:17:17

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin dep...
Devamını Oku

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan ...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024