Maş Fasulyesi Salatası
Maş fasulyesi salatası, yöresel olarak yaygın yapılan salatalardan biridir. Hem oldukça yararlı hem de lezzeti mükemmel oluyor. İlk bakışta yeşil mercimeği andıran, lezzet açısından da ona benzeyen maş fasulyesini sizlerde fazla yadırgamayacaksınız. Hatta büyükleriniz buna cin börülcesi de diyebilir. Eskiden bu isimle bilinmekteydi. Bu kadar rağbet gördüğünden, artık ülkemizde de tarımı yapılmaya başlamıştır.
İçeriğindeki proteinin fazla olması nedeniyle, özellikle vejetaryenler maş fasulyesini pek severler. Kolesterol dengesinin kurulmasında, kalp hastalıklarını önlemede, yaşlanma etkilerini azaltmakta, ayrıca uzun süre tok tutan etkisiyle maş fasulyesini böyle salata yaparak tüketmenizi öneririz. Hem yemeklerinizde size eşlik edebilir hem de kısır gibi çay saati ikramlarınız da kurtarıcınız olur. Bu lezzetli salatayı hep birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.
Maş fasulyesi salatası için gerekli malzemeler- 1,5 su bardağı maş fasulyesi
- 4 adet yeşil soğanın beyaz kısmı
- 4 adet kornişon turşusu
- Yarım demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı mısır konservesi
- 2 yemek kaşığı nar tanesi
- 2 adet közlenmiş kırmızı salçalık biber
Maş fasulyesi salatası sosu için- Yeteri kadar limon suyu, nar ekşisi, koruk suyu (Bunlardan birini tercih edebilirsiniz)
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- Yeterince tuz, karabiber, kuru nane ve sumak
Maş fasulyesi salatası nasıl yapılır?
Salatayı hakkıyla yapmak için, bir gece önceden maş fasulyesini ılık suyun içinde ıslatın.
Bu sayede istediğiniz kıvamda fasulyeleri elde edeceksiniz. Bunu ihmal ederseniz gündüz salatayı hazırlamak uzun sürecektir. Ertesi gün fasulyeleri sıcak suyun içine alarak ocakta 15-20 dakika haşlayın. Dikkat edin, fasulyeler fazla dağılmadan pişmelidir. Bu nedenle sıkça kontrol etmelisiniz. Maş fasulyesi haşlanırken biraz ağır kokar. Bu nedenle hazırlıklı olmalısınız. Pişme işlemi tamamlanınca, kevgire aldığınız fasulyeleri soğutmaya başlayın.
Sizde beklerken salatanın malzemelerini hazırlayabilirsiniz. Önce maydanozu ve dereotunu olabildiğince ince kıyın. Yeşil soğanları da aynı şekilde doğrayın. Kırmızı biberler közlenmiş olduğundan, kabuklarını soyarak ince doğrayın. Kornişon turşusu da küçük doğransın Daha sonra salatanın sosunu ayrı bir kâsede hazırlayalım. Sızma zeytinyağı, sumak, kuru nane, tuz, nar ekşisi, karabiber, limon suyu iyice karışsın. Ancak pörsümemesi için sosu yeşilliklerin içine koymayın.
Maş fasulyesi ılındıktan sonra, uygun bir servis tabağına alın. Bunları sosla birlikte harmanlayın. Bir süre fasulyeler sosun içinde beklesin. Bu sayede salatanız oldukça lezzetli olur. Servis yapacağınız zaman maş fasulyesine doğradığınız yeşillikleri karıştırın. Buna mısır konservesi ve nar tanelerini de ilave edin. Maş fasulyesi salatasını görsel olarak istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Eminiz lezzeti sizin de hoşunuza gidecektir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 02:54:45
Maş Fasulyesi Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|