Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir, Kuru fasulye Türk mutfağının vazgeçilmez ve oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Kuru fasulyenin içerisinde yüksek oranda lif bulunması nedeniyle özellikle sağlıklı ve zinde kalmak için seçilebilecek en doğru bakliyatdır. A, B vitamini içeren ve magnezyum bakımından da oldukça zengin olan kuru fasulyeyi özellikle de gelişim çağındaki çocuklara yedirmekte fayda vardır.
Tam bir protein deposu olan kuru fasulye konuklarınıza ikram edebileceğiniz, davet sofralarının olmazsa olmazı arasındadır ve kıvamına göre güzel yapıldığında herkes tarafından oldukça beğenilir. Eski yıllardan beri vazgeçilmeyen ve herkes tarafından keyifle tüketilen harika bir yemek olan kuru fasulyenin yapılışını sizlerle paylaştım. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeleri

  • 500 gram kuru fasulye
  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 tane domates
  • 3 tane kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle kuru fasulye pişirmeden önce kuru fasulyenin gaz ve şişkinlik yapıp rahatsızlık vermesini engellemek amacıyla kuru fasulyeyi akşamdan mutlaka ıslatın ve ıslattığınız suyun içerisine bir tutam tuz ya da karbonat ekleyebilirsiniz. Daha sonra ıslattığınız fasulyelerin suyunu süzdükten sonra bir tencerenin içerisine alın ve fasulyelerin üzerini geçecek seviyede sıcak su ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar tencerenin ağzını kapatarak haşlanmaya bırakın.
Bu arada ayrı bir tencerenin içerisine yarım çay bardağı sıvı yağı ilave edip ocağın altını yakın ve yağ ısındıktan sonra kuşbaşı doğranmış dana etlerini tencerenin içerisine ilave edip kavurun. Etler suyunu çektikten sonra tencerenin içerisine yemeklik olacak şekilde doğradığınız kuru soğanları ve kırmızı biberleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Ardından domatesin kabuğunu soyup küp-küp doğradıktan sonra tencerenin içerisine ekleyin ve soğanlar iyice yumuşadıktan sonra domates ve biber salçasını da ekleyip salçaların kokusu gidinceye kadar kavurun. Bu arada haşlanan fasulyelerin suyunu süzdürün ve tencerenin içerisine ilave edip yaklaşık 5 dakika kadar daha kavurduktan sonra içerisine tuz ve baharatlarını da ilave edin. Son olarak tencerenin içerisine kuru fasulyelerin üzerini 3 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra yemeğinizi 10 dakika dinlendirip yanında pirinç pilavı, soğan salatası ve cacık ile servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.
21.01.2024 15:05:14
Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin dep...
Devamını Oku

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan ...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024