Fasulyelerin baslarını kesip varsa kılçıklarını da temizleyip yıkayalım.
Yıkama işlemi bittikten sonra ister tüm olan fasulyeleri iki bölün isterseniz de ortadan uzunlamasına kesip bir de eninden keserek de yapabilirsiniz siz nasıl tercih ediyorsanız. Fasulyelerin doğrama işlemi de bittikten sonra soğanlarımızı yemeklik doğrayıp, tenceremizi ocağa alıp, sıvıyağımızı boşaltıyoruz. Biraz ısındıktan sonra sıvıyağımıza doğradığımız soğanları ilave ediyoruz iyice pembeleştikten sonra üzerine kıymamızı ekliyoruz. Soğanla birlikte kıymamızı da kavuruyoruz. Kıymamız da tamamen kavrulduktan sonra biber salçamızı ve domates salçamızı ekleyip karıştırıyoruz, fasulyelerimizi de tenceremize alıp karıştırıyoruz ve rengi değişene kadar bekliyoruz. İyice rengi değiştikten sonra domateslerimizin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayıp fasulyelerimize ekliyoruz, tuzunu ve karabiberini de ekleyip bir bardakta sıcak suyumuzu koyup tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
Fasulyeler yumuşayınca yemeğimiz pişmiştir.