Kıymalı Taze Fasulye, fasulye genellikle zeytinyağı ile pişirilerek hazırlanmaktadır. Ancak kıyma ile pişirildiği zaman oldukça lezzetli bir yemek haline gelmektedir. Kıymalı taze fasulye içinde kullanılan malzemelerin barındırmış olduğu vitamin, protein ve mineral ile oldukça besleyici bir yemektir. Taze fasulye özellikle A, B2, C ve B1 vitaminleri açısından oldukça zengin olan bir sebzedir.
Ayrıca taze yeşil fasulye tüketildiği zaman vücudumuzun düzenli olarak çalışmasında ve gelişiminde fayda sağlarken, aynı zamanda tamirine de yardımcı olmaktadır. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesi bakımından da çok yararlı olan bir besindir. Taze fasulyeyi çoğunlukla çocuklar yemek istemezler. Ancak pek çok faydası olan bu yeşil sebzenin mutlaka hayatımızda yeri olmalıdır. Eğer çocuklarımızın daha sağlıklı gelişmesini ve büyümesini istiyorsak, mutlaka taze fasulye yeme alışkanlığını onlara kazandırmamız gerekmektedir. Sadece taze fasulye değil diğer yeşil sebzeleri de tüketmeye özen göstermeliyiz. Her ne kadar günümüzde beslenme şeklini hazır gıdalar almış olsa da sağlıklı bir yaşam için özellikle evde hazırlanan yemekleri yemeye özen göstermeliyiz. Kıymalı taze fasulye yemeği aslında herkese göre kolay gelebilir. Fakat doğru teknik kullanılarak pişirilmezse yemeğiniz hem pişmemiş hem de lezzetsiz olabilir. Bu nedenle kıymalı taze fasulye pişirirken malzemelerin doğru sıra ile kavurarak pişirmek yemeğinizin çok daha lezzetli olmasında büyük rol oynamaktadır.
<
H2>Kıymalı Taze Fasulye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
750 gram taze yeşil fasulye
200 gram dana kıyma
3-4 adet orta boy domates
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet taze yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeterli miktarda tuz
1 çay bardağı sızma zeytinyağı ya da sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Kıymalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?
Öncelikle yeşil taze fasulyeleri ayıklayalım ve yıkayalım. Daha sonra bir bıçak yardımı ile verev şeklinde olacak gibi dilimleyin. Tencerenin içerisine zeytinyağını ve kıymayı ekleyerek kavurma işlemine başlayalım. Ardından kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Kavrulan kıymanın üzerine ekleyerek karıştıralım. Yaklaşık 4-5 dakika ocağın altı kısalım ve kavurmaya devam edelim. Bu arada yeşil biberin kök kısmını alalım ve ince doğrayarak kavrulan malzemelerin üzerine ilave edelim. Domates salçasını kırmızı pul biberi ilave edelim. Takriben bütün malzemeleri 5-6 dakika kadar kavuralım. En son domateslerin kabuklarını soyalım ve doğrayarak tencereye ilave edelim. Doğradığımız domatesleri fasulyelerin üzerini kapatacak şekilde tencerenin içerisine koyalım. Ardından sıcak suyunu ve tuzunu ilave edelim. Eğer yemeğin suyu yeterli gibi ise yalnızca bir fincan su ilave edilmesi yeterli olmaktadır. Kıymalı taze fasulyenin suyunu kaynayana kadar bekleyelim ve daha sonra ocağın altını kısalım. Yeşil fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tencerenin hiç kapağını açmadan altı kısık şekilde bir saat kadar pişirmek yeterli olmaktadır. Kıymalı taze fasulye piştikten sonra 15 dakika dinlendirelim ve öyle servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
19.01.2024 22:46:54
Kıymalı Taze Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Ben üniversite öğrencisiyim. Yeşil fasulye en sevdiğim yemeklerden biridir. Şimdi öğrenci evinde pişirmeye çalışılan. Tarifinizi çok beğendim. Yanlış ben kuş başı et ile yemeyi çok seviyorum. Kıyma yerine kuş başı et kullansam bu sefer yemeğin yağı az mı olur? Yemeğe fazladan yap mı eklemem gerekir? Yardım edin lütfen Tayfun . 28.09.2018 18:32:20
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024