Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, fasulye genellikle zeytinyağı ile pişirilerek hazırlanmaktadır. Ancak kıyma ile pişirildiği zaman oldukça lezzetli bir yemek haline gelmektedir. Kıymalı taze fasulye içinde kullanılan malzemelerin barındırmış olduğu vitamin, protein ve mineral ile oldukça besleyici bir yemektir. Taze fasulye özellikle A, B2, C ve B1 vitaminleri açısından oldukça zengin olan bir sebzedir.
Ayrıca taze yeşil fasulye tüketildiği zaman vücudumuzun düzenli olarak çalışmasında ve gelişiminde fayda sağlarken, aynı zamanda tamirine de yardımcı olmaktadır. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesi bakımından da çok yararlı olan bir besindir. Taze fasulyeyi çoğunlukla çocuklar yemek istemezler. Ancak pek çok faydası olan bu yeşil sebzenin mutlaka hayatımızda yeri olmalıdır. Eğer çocuklarımızın daha sağlıklı gelişmesini ve büyümesini istiyorsak, mutlaka taze fasulye yeme alışkanlığını onlara kazandırmamız gerekmektedir. Sadece taze fasulye değil diğer yeşil sebzeleri de tüketmeye özen göstermeliyiz. Her ne kadar günümüzde beslenme şeklini hazır gıdalar almış olsa da sağlıklı bir yaşam için özellikle evde hazırlanan yemekleri yemeye özen göstermeliyiz. Kıymalı taze fasulye yemeği aslında herkese göre kolay gelebilir. Fakat doğru teknik kullanılarak pişirilmezse yemeğiniz hem pişmemiş hem de lezzetsiz olabilir. Bu nedenle kıymalı taze fasulye pişirirken malzemelerin doğru sıra ile kavurarak pişirmek yemeğinizin çok daha lezzetli olmasında büyük rol oynamaktadır.

<
H2>Kıymalı Taze Fasulye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 750 gram taze yeşil fasulye
  • 200 gram dana kıyma
  • 3-4 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet taze yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterli miktarda tuz
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Kıymalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?


Öncelikle yeşil taze fasulyeleri ayıklayalım ve yıkayalım. Daha sonra bir bıçak yardımı ile verev şeklinde olacak gibi dilimleyin. Tencerenin içerisine zeytinyağını ve kıymayı ekleyerek kavurma işlemine başlayalım. Ardından kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Kavrulan kıymanın üzerine ekleyerek karıştıralım. Yaklaşık 4-5 dakika ocağın altı kısalım ve kavurmaya devam edelim. Bu arada yeşil biberin kök kısmını alalım ve ince doğrayarak kavrulan malzemelerin üzerine ilave edelim. Domates salçasını kırmızı pul biberi ilave edelim. Takriben bütün malzemeleri 5-6 dakika kadar kavuralım. En son domateslerin kabuklarını soyalım ve doğrayarak tencereye ilave edelim. Doğradığımız domatesleri fasulyelerin üzerini kapatacak şekilde tencerenin içerisine koyalım. Ardından sıcak suyunu ve tuzunu ilave edelim. Eğer yemeğin suyu yeterli gibi ise yalnızca bir fincan su ilave edilmesi yeterli olmaktadır. Kıymalı taze fasulyenin suyunu kaynayana kadar bekleyelim ve daha sonra ocağın altını kısalım. Yeşil fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tencerenin hiç kapağını açmadan altı kısık şekilde bir saat kadar pişirmek yeterli olmaktadır. Kıymalı taze fasulye piştikten sonra 15 dakika dinlendirelim ve öyle servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:46:54
Kıymalı Taze Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Taze Fasulye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Taze Fasulye"
Ben üniversite öğrencisiyim. Yeşil fasulye en sevdiğim yemeklerden biridir. Şimdi öğrenci evinde pişirmeye çalışılan. Tarifinizi çok beğendim. Yanlış ben kuş başı et ile yemeyi çok seviyorum. Kıyma yerine kuş başı et kullansam bu sefer yemeğin yağı az mı olur? Yemeğe fazladan yap mı eklemem gerekir? Yardım edin lütfen
Tayfun . 28.09.2018 18:32:20

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin dep...
Devamını Oku

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan ...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024