Bir gece önceden kuru fasulyeleri derin bir kapta ıslatın.
Fasulyeleri ıslattığınız suyun ılık olmasına dikkat edin soğuk suda fasulyeler çatlar ve pişince dağılabilir ve fasulyelerin gazını alması için suyuna bir tatlı kaşığı karbonat atın. Ertesi gün ister düdüklüde ister tencerede haşlamaya bırakın. Ama bir gece önceden ıslattığınız için fasulyeler şişecek ve tencerede haşlamak daha iyi olacaktır. Çünkü düdüklü tencerede fasulyeler çok haşlanacağı için dağılabilir. Soğanları, domatesleri ve biberleri ince ince doğrayın. Tencereye sıvı ve tereyağını ekleyin. Daha sonra soğanları ve kıymayı kavurun. Kavrulduktan sonra domatesleri ve salçalarını da ekleyin karıştırın. Haşlanan kuru fasulyeleri süzün ve sivri biberler ile tencereye aktarın.
Tüm malzemelerin üzerini geçecek şekilde su koyun. Tuzunu, kırmızı biberini, karabiberini de ekleyerek tekrar karıştırın. Orta ateşte pişirin ve sonra da pişen kuru fasulyelerin üstüne maydanoz serpip servis yapın.
Afiyet olsun.