Kıymalı Fasulye Yemeği

Kıymalı fasulye yemeği, yemeklerde et yerine kıyma kullanmayı sevenlerim daha çok tercih ettiği bir yemek türüdür. Fasulyenin hem kurusu hem de tazesi Türk mutfağında oldukça değerli bir besin maddesidir. Ülkemizde özellikle kuru fasulye çok fazla tüketilmektedir. Sera üretiminin artmasıyla her mevsim satılan taze fasulyeyi isterseniz yaz mevsiminde kurutarak kışın daha sağlıklı bir şekilde de tüketebilirsiniz.
Kışın kuruttuğunuz fasulyeyi haşlayarak sulu yemek yapabileceğiniz gibi sebze ile kavurarak susuz yemek şeklinde de yapabilirsiniz. Sizlerle kıymalı fasulye yemeğinin yapımını paylaşmak istiyorum. Ben yemekleri çiğ malzeme ile yapmayı daha sağlıklı ve lezzetli buluyorum. Ayrıca bu şekilde hazırlamak bana daha kolay geliyor. Bu nedenle de sizinle kendi pişirdiğim usulde bir tarif paylaşacağım. Bu tarifi yaz mevsimlerinde doğal köy fasulyesi ile yapmayı denerseniz yemeğiniz hem daha lezzetli olur hem de daha çabuk pişer. Aynı yemeği içerisinde kıyma yerine et kullanarak da yapmanız mümkündür.

Kıymalı fasulye yemeği için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye,
  • 200 gr dana kıyma,
  • 1 adet patates,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 adet domates,
  • 1 adet sivri biber,
  • 1/2 kırmızı biber,
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası,
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Yeteri kadar sıcak su.

Kıymalı fasulye yemeği Nasıl Yapılır?


Kıymalı fasulye yemeğinin yapımı için öncelikle fasulyeleri ayıklayın ve bir parmak uzunluğunda kırın. Eğer fasulyeler kalın ya da kartlaşmış ise dikine dilimlemenizi tavsiye ederim. Patatesleri küp, kuru soğanı ise yemeklik şeklinde doğrayın. Yemek tenceresinin içerisine kıymayı dağıtarak koyun. Üzerine ise sırasıyla fasulye ve patatesleri yerleştirin. Biberleri ve domatesi doğrayın. Ben domatesi kabuklu doğruyorum. Arzu ederseniz kabuğunu soyabilirsiniz. Yemek tenceresinin üzerine onları da yerleştirin. Sıcak su dışında kalan tüm malzemeleri de yemeğin üzerine koyun. Bu arada salçayı suda açmadan koymanız yeterli olacaktır. Yemeğin sıcaklığıyla salça kendisi eriyecektir. Artık yemeği ocağa koyabilirsiniz. Ocağı yarım ayarından daha kısığa getirin ve yemeğin kendi suyu ile iyice sararmasını bekleyin. Yemek saldığı suyu çekmeye başladığında üzerine yaklaşık 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Eğer yemeğiniz sulu olsun isterseniz su miktarını artırabilirsiniz. Yemek yaklaşık 45 dakika içerisinde pişecektir. Etli fasulye yemeği piştiğinde biraz dinlendirerek sıcak olarak yanında pilav ya da ekmek ile servis edin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
21.01.2024 08:30:26
Kıymalı Fasulye Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Fasulye Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Fasulye Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin dep...
Devamını Oku

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan ...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024