Kemikli Etli Kuru Fasulye

Kemikli Etli Kuru Fasulye, çoğunlukla hemen hemen her evde sonbahar ve kış aylarında kuru fasulye pişer. Hem sağlıklı hem ekonomiktir ve her kişinin kendine has pişirme yöntemi vardır. Kuru fasulyenin birçok yemek tarifi vardır. Sucuklu kuru fasulye, pastırmalı kuru fasulye, tavuklu kuru fasulye, kuşbaşılı kuru fasulye, güveçte kuru fasulye gibi.
Bunlar sevilen ve beğenilerek yenilen çeşitleri arasındadır. Ben de size bu sayfada kemikli etli kuru fasulye tarifini paylaşmak istedim. Kemikli etli kuru fasulye mükemmel bir yemek oluyor, sizde mutlaka pişirmelisiniz. Eğer bir de düdüklü tencerede pişirirseniz tadı lokum gibi olur ve yerken tadına doyamazsınız. Şimdi kemikli etli kuru fasulye tarifimize geçelim. Sizde malzemelerinizi hazırlayın ve akşam yemeği için sevdiklerinize bu lezzetli, kemikli etli kuru fasulye yemeğinden pişirin.

Kemikli Etli Kuru Fasulye Pişirmek İçin Gereken Malzemeleri

  • Kemikli et
  • Yarım kilo kuru fasulye
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tane sivri biber
  • 1 çay kaşığı karabiber, dağ kekiği
  • 1 litre su
  • Tuz

Kemikli Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?


İlk önce bir gün önce akşamdan kuru fasulyeleri bir derin kapta ıslatın, sabaha kadar şişecektir. Islatırken ister 1 çay kaşığı karbonat ister yarım yemek kaşığı tuz atarak ıslatabilirsiniz.
Bu fasulyelerin kolay şişmesinde fayda sağlayacaktır. Yemeği pişireceğiniz gün şişmiş fasulyelerin ıslattığınız suyunu süzün ve birkaç defa yıkayıp tekrar süzün. İsterseniz 5 dakika kadar bir tencerede haşlayabilirsiniz. Eğer haşlarsanız bu suyu da süzmeyi unutmayın. En son süzdüğünüz kuru fasulyeler süzgeçte beklerken sizde ocağı yakıp artık diğer aşamaya geçebilirsiniz. Kemikli etinizi tencereye koyun ve 10-15 dakika kadar haşlayın.

Sonra yemeği pişireceğiniz tencereye iri olmayacak şekilde doğradığınız soğan ve biberleri koyun ve yağ ile biraz kavurun. Ardından biber salçası ve domates salçasını koyun karıştırın ve haşlanmış kemikli etleri ilave edin, hafif alt üst çevirerek kavurun. İsterseniz bu aşamada yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz. Hafif alazladığınız kemikli etin üstüne kuru fasulyeleri ekleyin. Tuzunu ve sıcak suyunu da ekleyip kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Ben pişirirken karabiber ve kekik atmıyorum ama siz severseniz kullanabilirsiniz. Dahada lezzet katar. Kaynayan yemeği kısık ateşte pişirin 45-50 dakika veya 1 saat yeterli olacaktır. Ama bazı fasulyeler daha az zamanda veya daha geç zamanda pişebilir, pişirme süresini kendinizde ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 11:14:17
Kemikli Etli Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kemikli Etli Kuru Fasulye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kemikli Etli Kuru Fasulye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin dep...
Devamını Oku

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan ...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024