Güveçte Kuru Fasulye

Güveçte kuru fasulye, fasulye en çok sevilen yemeklerin başında gelir. Özellikle güveçte yapılan etli fasulye bambaşkadır. Herkes tarafından çok sevilen oldukça lezzetli olan yemek tariflerinden biridir. Kimi kuşbaşı et kullanırken kimi ise kemikli et kullanmaktadır. Et seçimi sizin damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Fasulye yemeği yanına en çok yakışan yemek ise pirinç pilavıdır.
Kuru fasulye pilavsız olmaz. Yanına bir soğan salata ve ayran da oldu mu şahane bir sofra kuruldu demektir. Fasulye lezzetli olduğu kadar oldukça da faydalı besinlerden biri de olduğundan mutlaka evinizde sık sık pişirmeli ve yemelisiniz. Hem tadı bakımından güzel bir yemek yemiş olacak hem de içerisinde bulunan sağlığa fayda sağlayan özelliklerinde yararlanacaksınız. Fasulye pişirirken kimisi önceden haşlanmış fasulye kullanır fakat ben tavsiye etmiyorum. Çünkü haşlanıp suyu süzülen fasulyenin tüm vitamin değerleri suyu ile gidiyor bu neden ile kendi suyu ile pişirmenizi öneriyorum. Şimdi güveç de lezzetli bir fasulye yemeği tarifi verelim.

Güveçte etli fasulye yapımı için gerekli malzemeler

  • 2 su çorba kasesi kuru fasulye
  • 300 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 5-6 adet çok küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Güveçte etli kuru fasulye nasıl yapılır?


Güveçte etli fasulye yapmak için fasulye ilk olarak birkaç defa suda yıkanır ve ardından bir gece önceden derin bir kaba alınarak üzeri su ile doldurulur ve ıslanmaya bırakılır.
Fasulye bir gece ıslanınca kısa süre de pişecektir. Aksi halde çok geç pişer. Güvecinize kuşbaşı doğranmış eti alan ve ocağa koyup altını açın etleriniz suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Ardından üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve arpacık soğanları da soyarak içerisine atın. Etler hafif kavrulurken salçayı da ilave edin ve salça kavrulunca önceden ıslatmış olduğunuz fasulyeyi suyu ile güvece ekleyin. Suyu az kalmış ise tekrar istediğiniz koyuluğa göre su eklemesi yapabilirsiniz. Ardından kapağını kapatın ve kısık ateş de pişmeye bırakın. Ara sıra kontrol ederek pişip pişmediğini bakın. Pişince kaselere alarak servis edin. Tabi yanına pilav yapmayı unutmayın. Pilavla çok daha lezzetli bir hal alacaktır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 21:33:48
Güveçte Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güveçte Kuru Fasulye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Güveçte Kuru Fasulye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin dep...
Devamını Oku

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan ...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024