Güveçte Etli Kuru Fasulye
Güveçte etli kuru fasulye: Güveç yemekleri her zaman çok tercih edilir. Kuru fasulye ise toplumda çok sevilen geleneksel bir yemektir. Bu kadar sevilen bir yemek, güveçte yapıldığı zaman daha güzel olur. Güveçte kuru fasulye çok tercih edilen bir yemektir. Yapımı kolay ve tat bakımından oldukça güzeldir.
Güveçte etli kuru fasulye malzemeleri- Yarım kilo kuşbaşı et
- 3,5 su bardağı kuru fasulye
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet yeşil biber
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Yeteri kadar su
Güveçte Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?
Yemeğimize başlamadan önce kuru fasulyeyi bir gün öncesinde ıslatıyoruz.
Ertesi gün ıslattığımız fasulyeleri haşlıyoruz. Fasulyeler haşlanırken güveci ocağa alıyoruz. İçine tereyağını koyuyoruz ve eritiyoruz. Tereyağı eridikten sonra içine kuşbaşı etleri koyuyoruz. Etler ilk önce suyunu bırakıp sonra da çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine küp-küp doğradığımız soğanları ekliyoruz ve bu şekilde de bir iki dakika kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine salçaları ekleyip, bir iki defa karıştırıyoruz. Biberleri küçük doğrayıp üzerine ekliyoruz. Sonra haşlanan kuru fasulyeleri, baharatları ekleyip üzerine yeteri kadar su koyuyoruz. Ocağın kısık ateşte yanan kısmına alıp yaklaşık bir saat kadar pişiriyoruz. Pişip pişmediğini kontrol edip ocaktan alıyoruz.
Pişen etli kuru fasulye yemeğini servis tabağına alıyoruz. Yanında pilav ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 12:03:01
Güveçte Etli Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|