Derin bir tencere alıp ocağa koyuyoruz.
İçine sıvıyağ koyup, ocağın altını açıyoruz. Yağ ısınana kadar soğanı küp-küp doğruyoruz. Doğradığımız soğanı tencereye alıyoruz. Soğanı kavruluncaya kadar karıştırıyoruz. Soğanlar kavrulurken fasulyeleri yıkayıp, doğruyoruz. Doğradığımız fasulyeleri de soğanların üzerine ekleyip tencerenin ağzını kapatıyoruz. Ocağın altını orta ateşte açık bırakıyoruz. Fasulyeler suyunu bırakıp sonra çekene kadar tencerenin kapağını açmıyoruz. Fasulyeler kavrulduktan sonra domateslerin kabuğunu soyup, küp-küp doğruyoruz. Fasulyelerin üzerine ekliyoruz. Üzerine salça ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulduktan sonra üzerine yeteri kadar sıcak su koyuyoruz. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyip tencerenin ağzını kapatıyoruz. Ocağımızın altını kısık ateşte bırakıyoruz. Fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Pişip pişmediğini kontrol edip ocaktan alıyoruz. Servis tabağına koyup, sıcak sıcak servis yapıyoruz. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.