Etli Fasulye

Etli fasulye, Fasulye iki çeşitte yenilebilen bir gıda olduğundan ister kuru fasulye isterseniz de yeşil fasulye olarak iki çeşit formda kullanılabilen bir sebzedir. Özellikle iki halinin de etli yemeği yapılabilmektedir. Fakat kış aylarında olduğumuzdan kuru fasulye olarak yapılan etli fasulye yemeği dahada lezzetli olur. Çünkü bu dönemde olan yeşil fasulye tamda istenilen lezzeti vermez.
Mevsiminde yenen gıdalar her zaman daha faydalıdır. Çünkü doğal yetişme olasılıkları daha yüksektir. Kış aylarında yetiştirilen yeşil fasulyeler sera ürünü olup kimyasallar kullanılarak yapılan ve üretilen besinler olduğundan içinde bulunduğumuz mevsimde en güzel yapılacak etli fasulye yemeği kuru fasulyeden yapılandır.

Etli fasulye yemeğinin malzemeleri

  • Bir kilo kuru fasulye
  • Bir adet kuru soğan
  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı veya dana kuşbaşı et
  • Bir adet domates
  • Bir tatlı kaşığı dolusu kimyon
  • Bir tatlı kaşığı dolusu karabiber
  • İki yemek kaşığı silme biber salçası
  • Bir tutam tuz
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ

Etli fasulye yemeği nasıl yapılır?


Fasulye yemeğinin yapılabilmesi için öncelikli olarak kuru fasulyelerin bir gece önceden suda bekletilmesi gerekir. Böylelikle fasulyeler su içerisinde şişerek yumuşar. Fasulyeler düdüklü içerisine yerleştirilerek üzerini geçen su ilave edilerek kapağı kapatılır ve ocağa yerleştirilir. Kaynaması gerçekleşen tencerenin kapağındaki düdük indirilerek yarım saat daha pişmesi beklendikten sonra düdüklü ocaktan alınarak havası alınır ve içerisindeki kuru fasulyeler süzgeç yardımıyla süzülerek tencereden çıkartılır.
Daha sonrasında ayrı bir tencere içerisine etler konularak suyunu bırakması sağlanır ve kendi suyunda pişmesi beklenir. Suyu çekilene kadar ocakta pişirilen etler ocaktan alınarak bir kenarda bekletilir. Daha sonra tekrar düdüklü tencere ocağa alınarak içerisine sıvı yağ ilave edilir ve tencere ısındığında içerisine doğranmış kuru soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve daha sonra üzerine salça ilave edilerek salçanın özenmesi ile rendelenmiş domates ilave edilir. Bir iki domatesli karışım pişirildikten sonra içerisine et ilave edilerek arkasından kuru fasulye, baharatlar ve kaynamış su ilave edilir ve kapağı kapatılarak tekrar kaynamaya bırakılır. Yine kaynama işlemi gerçekleştikten sonra düdüğü indirilerek on beş dakika kadar pişirilen etli fasulye yemeği hazır hale gelir. Artık etli fasulye yemeğimiz servis edilebilirdir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 04:09:54
Etli Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Fasulye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Etli Fasulye"
Herkes kuru fasulyeyi etsiz olmaz diyerek kuşbaşı et ile yapmayı tavsiye ediyor. Benim anlamadığım ise zaten baklagillerin hepsi kırmızı etteki mineral ve vitaminlerin hepsine sahip içerisine ekstradan et koymak biraz fazla bu vitaminleri yükleme gibi olmuyor mu? Bence bu tür yemekler zaten et alamayan yada yiyemeyen insanlar için alternatif gıdalardır.
Gözlem . 12.09.2018 13:50:50
İyi günler benim oğlum kuru etli fasulyeyi çok seviyor. Her hafta mutlaka istiyor bugün yine tutturdu etli fasulye diye fakat kuşbaşı et dolapta kalmamış. Acaba kıyma ile yapsam tadında bir değişiklik olur mu? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Tevhide . 06.09.2018 23:28:48

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin dep...
Devamını Oku

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan ...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024