Etli Fasulye Yemeği, büyük küçük herkesin severek yediği bir yemektir. Özellikle doğu bölgelerinde sık sık etli fasulye yemeği yapılmakta. Yapımı oldukça kolay ve basit ama lezzeti bir o kadar güzel. Ramazan ayında iftar sofralarında sık sık yer alan bir yemektir. Etli fasulye yemeği Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiştir. Kadınlar özellikle Ayşe kadın fasulye almaya özen gösterir.
Etli fasulye yemeğinin özü iyi bir fasulye seçimi ile olur. Kart ve sararmış kalın fasulyeleri almamaya dikkat edin. İyi bir etli fasulye yemeği nasıl yapılır ondan bahsedelim.
Etli Fasulye Yemeği Malzemeleri
500 gram taze fasulye
150 gram kırmızı et
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
2 tane yeşil biber
2 tane orta boy domates
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Etli Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?
Etli fasulye yemeği yapmaya ilk olarak soğanı sarımsağı yeşil biberleri iyice yıkayıp soyduktan sonra ince ince doğrayın. Daha sonra domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Sıra geldi etli fasulye yemeğinin, fasulyelerini ayıklamaya. Fasulyelerin iplerine ayıklayın ve istediğiniz boyutta doğrayabilirsiniz. Daha sonra derin bir tencerenin içine yağı ve etleri ekleyin orta ateşte 2-3 dakika kavurun ardında doğranmış soğan, sarımsak, biberler ve salçayı da ekleyip orta ateşte bütün malzemeyi soteleme işlemine devam edin.
Son olarak da ayıklanmış olan fasulyeleri de ekleyin 2-3 dakika daha ocakta kavurduktan sonra üç su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakın. Etli Fasulye yemeğinin 45 dakika kadar orta ateşte pişirdikten sonra ocakta alın. Etli fasulye yemeği hazır pirinç pilavı servis yapmanızı önerilir.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 15:42:25
Etli Fasulye Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhabalar ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor. Fakat etin pişme süresi ile fasulyenin ki bir olmaz fasulye pistiginde et hala sert kalır mı acaba. Eti önce ayrı bi kap da pişirip dağa sonra fasulyeye katsak o şekilde biraz daha pişirmek olur mu acaba bilgi verir misiniz Kutluser . 02.09.2018
Rekin : Etli kuru fasulye yapacak iseniz etlerin sert olmasından korkuyorsanız önden etleri biraz pişirmeniz daha iyi olacaktır. Daha sonra fasulyenizle harmanlayarak pişiriniz etleriniz daha yumuşak olacaktır. 24.09.2018 20:19:54
Neval : Merhaba etli fasulye yemeği lezzetli bir yemektir. Bu yemeği pişirme evresinde önce etinizi kavurup, inçe kıyılmış soğanlarınızı kattıktan sonra kavurma işlemi bittikten sonra taze fasulyenizi ekleyip salçasını, baharatlarını ekleyip suyunu çektikten sonra beraber güzel bir şekilde pişeceklerdir. Ayrı kaplarda pişiripbrleşröeye etek yoktur. Afiyet olsun. 24.09.2018 10:04:01
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024