Düdüklüde Yeşil Fasulye; Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yeşil fasulye, çok bilinen farklı pişirme yöntemleri olan bir yemek türüdür. Yöresine göre etli ve zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yeşil fasulye yaz mevsiminde en çok tercih edilen bir yemektir. Yeşil fasulye aslında diğer tencerelerde de pişirilebilir. Ama enerji tasarrufu ve zamandan kazanmak istiyorsanız düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ediniz.
Düdüklüde Yeşil Fasulye Malzemeleri
500 gram taze fasulye
1 büyük kuru soğan
4-5 diş sarımsak (İnce doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı biber salçası
2 kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domates
Üzerini süslemek için birazcık maydanoz
Düdüklüde Yeşil Fasulye Yapılışı; Öncelikle taze yeşil fasulyeleri ipliklerini alarak ayıklayınız. Daha sonra fasulyeleri güzelce yıkayınız. Fasulyeleri isteğe göre boyuna ortadan ikiye bölebilirsiniz ya da eninden çok fazla küçük doğramadan ikiye ayırabilirsiniz. Diğer taraftan düdüklü tencereye zeytinyağını koyunuz. Daha sonra ince doğranmış soğan ve sarımsağı ilave ediniz. Daha sonra kısık ateşe aldığımız düdüklü tencereden soğanlar biraz pembeleşinceye kadar kavurunuz. Sonra biber salçasını ve rendelediğiniz domatesleri biraz pişirdikten sonra içine fasulyeleri de ilave ediyoruz. Düdüklü tencerenin içindeki malzemeleri güzelce harmanladıktan sonra için şeker ve tuzu ilave ediyoruz ve üstüne ne kadar sulu olmasını istiyorsak o miktarda su ilave ediyoruz.
Düdüklü tencerede su ve buhar kaybı olmadığından yemeğinize su ilave ederken buna dikkat ediniz. Düdüklü tencerenin ilk önce yani kaynayana kadar altını iyice açınız. Tencerenin düdüğü çaldıktan sonra altını kısınız. Yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte pişiriniz. Düdüklü tencere soğuduktan sonra ve içindeki buharı alındıktan sonra tencerenin güvenle kapağını açabilirsiniz. Pişen yeşil fasulyeleri servis tabağına alıp isteğe göre üzerine maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 09:01:00
Düdüklüde Yeşil Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Bugün evde yeşil fasulye pişirmeye karr verdim. Bütün malzemelerimi aldım ve soğanları doğrayarak başladım. Erlerini düdüklü tencerede bağladım ve yağda kavurdum. Soğanı ve biberi de yağda kaçırdıktan sonra düdüklüye yeşil fasulyeyi koyup pişirebilir miyim? Daha önce düdüklüde yeşil fasulye pişiren var mı? İslim . 04.10.2018 22:44:29
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024