Çömlekte Kuru Fasulye

Çömlekte kuru fasulye, Kuru fasulye Türk mutfağının en sevilen yemekleri arasındadır. Küçük büyük herkes tarafından beğenilerek tüketilir. Kuru fasulye lezzetli olmasının yanı sıra ete eş değer besin değeri taşıması ile de et tüketemeyenlerin bol miktarda tüketmesi gereken bir besindir. Kuru fasulye pişirmenin birçok farklı yolu vardır ama çömlekte kuru fasulyenin lezzeti inanın bambaşkadır.
Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Çömlekte Kuru Fasulye Malzemeleri

  • 250 gram kuzu veya dana kuş başı
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 baş iri boy kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kara biber
  • Kimyon
  • Yeteri kadar sıcak su

Çömlekte Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?


İlk olarak kuru fasulyeyi ılık su ile akşamdan ıslatıyoruz. Daha sonra suyunu süzüp üzerine sıcak su ekleyip, en az 10 dakika haşlıyoruz. Ardından ocağın altını kapatıp bu suyun içinde de en az yarın saat fasulyenin iyice kabarmasını sağlıyoruz. Yalnız fasulyenin üzerinden suyun yukarıda olmasına dikkat edin. Suyun temas etmediği fasulyeler daha geç pişecektir. Bu sürenin sonunda fasulyenin suyunu süzüp sudan geçiriyoruz.

Çömleği ocağın üzerine alıyoruz. Üzerine sıvı yağı ve margarini ekliyoruz.
Yağ bir miktar kızardıktan sonra üzerine kuzu etini ilave edip en az on dakika kavuruyoruz. Bu arada kuru soğanı ve yeşil biberi yemeklik doğruyoruz. Kavrulan etin üzerine ilave edip, kuru soğan diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra domates salçasını ve biber salçasını ilave edip bir iki çevirim daha kavuruyoruz. Üzerine kuru fasulyeyi ekliyoruz. Birkaç dakika karıştırmak sureti ile fasulyeyi de kavuruyoruz. Daha sonra tuzunu, sarımsağı ve baharatlarını ilave edip fasulyelerin üzerinden iki parmak aşacak kadar kaynar su ilave ediyoruz. Çömleğin ağzını muhafazalı bir kapak ile kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Her fasulyenin kendi cinsine göre bir pişme süresi olduğu için fasulyeler pişinceye kadar ocaktan almıyoruz. Fasulyenin pişme süresi uzadıkça yemeğin suyu azalacaktır. Fazla aşırıya kaçmadan gerek gördükçe sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Kuru fasulyeyi piştikten en az yarım saat sonra servis ederseniz çok daha özlü ve lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 09:34:28
Çömlekte Kuru Fasulye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çömlekte Kuru Fasulye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Çömlekte Kuru Fasulye"
Kış aylarının gelmesiyle birlikte kuru fasulye fazla tüketen bir aileyiz. Yalnız bir yere misafirliğe gittiğimizde çömleğin içerisinde kuru fasulye yapmışlardı kadar hoşuma gitti ki hemen eve gidip bunu denemek istedim. Ama nasıl yapıldığıyla ilgili net bilgim olmadığı için hevesim söndü. Ben çömlekte kuru fasulye yapmak için nasıl hazırlık yapmam gerekir?
Hoşnigar . 07.10.2018 02:23:34

Kuru Fasulye Nasıl Islatılır

Kuru fasulye nasıl ıslatılır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru fasulye, damaklarda güzel bir tat bırakmasıyla beraber tam bir besin dep...
Devamını Oku

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri, Fasulye, vitaminli ve oldukça besleyici olduğu kadar hemen hemen her yerde yetişebildiği için birçok kişinin sofrasında yaz ya da kış taze...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Çeşitleri

Kuru Fasulye çeşitleri, Fasulye; Baklagiller familyasında sayılan, phasolus cinsi, ana vatanı orta Amerika olan, toprağa tohum ekilerek ürün alınan, ılı...
Devamını Oku

Patatesli Taze Fasulye

Patatesli taze fasulye, Sebze yemekleri yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle taze fasulye yaz aylarında olmazsa olmaz bir yemektir. Yaz aylarının sıcak g...
Devamını Oku

Fasulye Yetiştiriciliği

Fasulye Yetiştiriciliği, Fasulye, baklagiller familyasında besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Tek yıllık bir bitkidir. Toprağa tohum ekilerek yet...
Devamını Oku

Konserve Kuru Fasulye

Konserve Kuru Fasulye; Kuru fasulye konservesi genellikle, öğrenci, çalışan ya da ev hanımı olan bütün herkesin kolay bir şekilde yapabileceği, pratik bir ye...
Devamını Oku

Fasulye Ekimi

Fasulye ekimi, tarım alanında yetiştirilen bitkiler alanında oldukça eski bir geçmişi olan fasulye ülkemizde de yaygın şekilde yetiştirilen bir üründür. Tüm ...
Devamını Oku

Meksika Fasulyesi

Meksika Fasulyesi, Meksika fasulyesi ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte çok güçlü antioksidan içeren bir bitkidir. Meksika fasulyesi diğer fasulyelere kıy...
Devamını Oku

Kırmızı Fasulye

Kırmızı fasulye, baklagiller familyasına aittir ve genelde kırmızı renkte yetişir. Tıpkı böbrek şeklinde olan kırmızı fasulye, birçok vitamin ve mineral...
Devamını Oku

Islatmadan Kuru Fasulye

Islatmadan kuru fasulye: Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Gazlı bir baklagil türüdür. Etli, etsiz, pastırmalı veya sucuklu olarak yapılan ...
Devamını Oku

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte taze fasulye: Fasulye, her mevsimde bolca tüketilen bir sebzedir. Kurusu ve tazesi her mevsimde bulunabilir. Yaz aylarının en hafif yemeklerinden bir...
Devamını Oku

Fasulye Ağacı

Fasulye Ağacı, bu ağaç türü, boğumlu bir gövde yapısına sahiptir. Fasulye ağacının boğumlu olan gövdesinde tüylü tüylü, aynı zamanda da yeşil renkte birleşik...
Devamını Oku

Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu taze fasulye, Fasulye kış aylarında daha çok sevilerek tüketilen besin değeri yüksek lezzetli besinlerdendir. İsteğe göre yeşil fasulye veya kuru fas...
Devamını Oku

Fırında Taze Fasulye

Fırında Taze Fasulye, değişik yemekler yapmak isteyen ve sürekli aynı tarifi uygulamak istemeyen ev hanımlarının seveceği bir tariftir. Bu yöntemle karameliz...
Devamını Oku

Fırında Kuru Fasulye

Fırında kuru fasulye, sevilen yemek tariflerinden biridir. Özellikle büyük restoranlar genelde fırında yapmayı tercih eder. Çünkü bu şekilde çok daha iyi piş...
Devamını Oku

İspir Fasulyesi

İspir Fasulyesi, Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulyedir. İspir fasulyesinin en önemli özelliği erken pişm...
Devamını Oku

Çalı Fasulyesi

Çalı Fasulyesi, Yeşil yaprakların arasından salkımlar şeklinde çıkan çalı fasulyesi, öncelikle beyaz mor ve pembe renklerinde çiçekler açar. Çalı şeklinde ya...
Devamını Oku

Pamukta Fasulye

Pamukta fasulye, ilkokul zamanlarında hepimiz pamukta fasulye yapmışızdır. Fen bilgisi dersinde bitkilerin nasıl çimlendiğini gözlemlememiz amacıyla her...
Devamını Oku

Soya Fasulyesi Yemeği

Soya Fasulyesi Yemeği, mucize bir bitki olan soya fasulyesi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Soya fasulyesi bitkisini ilk önce Çinliler keşfetmiş...
Devamını Oku

Fasulye Unu

Fasulye unu, herkes tarafından bilinmeyen bir un çeşididir. Fasulye unu diğer unlardan daha kaliteli ve lezzetlidir. Fasulye hemen hemen her çeşit fasulye tü...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kuru Fasulye Nasıl Islatılır
Fasulye Çeşitleri
Kuru Fasulye Çeşitleri
Patatesli Taze Fasulye
Fasulye Yetiştiriciliği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024