{ "title": "Zeytinyağlı Yeşil Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/zeytinyagli-yesil-fasulye.jpg", "date": "19.01.2024 17:30:49", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Yeşil Fasulye, sebze yemeklerinin içerisinde en lezzetli ve baş tacı olan yemeklerden birisidir. Çoğunlukla yeşil fasulye zeytinyağı ile pişirilirken, bazen et ya da kıyma ile de pişirilmektedir. Yeşil fasulye içerdiği protein ve mineral bakımından besleyici bir sebzedir. Herkes zeytinyağlı yeşil fasulye pişirebilir, ancak çok az kişi bu yemeği mükemmel lezzette yaparak ortaya çıkarabilir. Bazı kişiler için zeytinyağlı yeşil fasulye pişirmek çok kolaydır. Ama usulüne uygun olarak pişirdiğiniz zaman tadı daha da mükemmel olur. Pişirdiğiniz fasulye ister çalı fasulye isterse Ayşe kadın fasulye olsun taze olmazsa istediğiniz gibi lezzetli bir yemek hazırlayamazsınız. Her zeytinyağlı yemeğin yapım aşaması farklı olarak ilerlemektedir.

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

Öncelikle yeşil fasulyeleri güzelce yıkayalım ve daha sonra bıçak ile çok ince olmayacak şekilde dilin. Bu arada kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayalım. Ocağın altını yakalım, geniş bir tencerenin içerisine zeytinyağını dökelim. Orta ateş üzerinde zeytinyağı ısınınca doğradığımız soğanları ekleyerek kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine yeşil fasulyeleri ekleyip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. Orta ateş üzerinde kavrulan yeşil fasulyenin altı daha sonra kısılır ve tencerenin kapağı açılmadan sadece sallayarak yeşil fasulyelerin kavrularak rengi değişinceye kadar kavrulur. Yeşil fasulyelerin rengi döndükten sonra diğer malzemeleri ekleyebiliriz. Eğer yeşil fasulyenin suyu yeterli miktarda ise ekstra su eklemeye ihtiyaç duyulmaz. Daha sonra kesme şekeri, tuzu ve en üstüne kabukları soyularak doğranmış olan domatesleri ilave edelim. Tencerenin kapağını tekrar kapatalım ve kısık ateş üzerinde arada sırada sallayarak pişirme işlemine devam edelim. Yeşil fasulye altı kısık şekilde yaklaşık olarak yarım saat yumuşayana kadar pişirilir. Zeytinyağlı yeşil fasulye yemeği piştikten sonra tencerenin kapağı hiç açılmadan soğumaya bırakılır. Daha sonra iyice soğuması için buzdolabına kaldırılır. Soğuyan zeytinyağlı yeşil fasulyeyi servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }