{ "title": "Zeytinyağlı Taze Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/zeytinyagli-taze-fasulye.jpg", "date": "21.01.2024 02:06:54", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı Taze Fasulye; Değerli arkadaşlar ilkbahar ve yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzelerinden biri de fasulyedir. Özellikle de taze fasulye olunca tadına doyum olmaz. Şimdi bende sizlerle taze fasulyenin zeytinyağlı tarifini paylaşacağım. Hadi başlayalım. Hepinizin ellerine sağlık.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Malzemeleri
Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk olarak fasulyelerinizi ayıklayınız ve ortadan ikiye kırınız. Daha sonra bol su ile yıkayınız ve yıkadıktan sonra suda bekletiniz. Soğanı soyunuz ve rendeleyiniz. Aynı şekilde domateside rendeleyiniz. Zeytinyağınızı bir tencereye alınız. İçerisine rendelediğiniz soğanı ve domatesi ekleyiniz. Ardından fasulyeleri de ekleyiniz. Daha sonra tuz ve şekeri de ilave edip ateşe koyunuz.

15 dakika kadar kısık ateşte su eklemeden, karıştırarak fasulyelerin, soğanın ve domatesin kavrulmasını ve saldıkları suyu çekmesini sağlayınız. Daha sonra fasulyenizin üzerini geçecek kadar kaynar su ilave ediniz ve pişmeye bırakınız. Pişince altını söndürüp tencerenin kapağını açmadan soğuması için bekletiniz. Bu şekilde fasulyeleriniz lokum gibi yumuşacık olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }