{ "title": "Zeytinyağlı Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/zeytinyagli-fasulye(1).jpg", "date": "20.01.2024 11:33:21", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı Fasulye, bu yemek çeşidi her mevsim yapılıp yenebilir ama yaz mevsiminin vaz geçilmez bir yemeğidir. Doyurucu bir yemek çeşididir ve protein deposudur. İster evinize bir misafiriniz gelsin ister kendi canınız istediğinde elinizde malzemeniz varsa kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Zeytinyağlı Fasulyenin malzemelerini hem manavda ve marketlerde bulabilirsiniz. Gelelim zeytinyağlı fasulyenin yapılmasına.

Gerekli Malzemeleri
Zeytinyağlı Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk olarak fasulyeleri temiz bir şekilde bol su ile yıkayınız. Yıkadıktan sonra fasulyelerin uçlarını ve varsa kılçıklarını temizleyiniz. Daha sonra fasulyeleri ortadan ikiye bölünüz ve eşit bir şekilde doğrayınız. Daha sonra soğanların kabuklarını temizleyiniz ve küp-küp doğrayınız. Daha sonra domatesleri güzel bir şekilde soyunuz ve küp-küp doğrayınız. Daha sonra elinize orta boy tencere alarak içerisine zeytinyağını koyunuz ve ocağın üzerine yerleştiriniz. Zeytinyağınız kızdığı zaman doğradığınız soğanları ekleyiniz ve pembeleşinceye kadar kavurunuz. Kavurduktan sonra domatesleri, salçayı ekleyiniz. Biraz kavrulduktan sora fasulyeleri ekleyiniz. Fasulyelerin rengi dönene kadar kavurunuz. Daha sonra sıcak suyu ekleyiniz ve küp şekeri tencerenin içine atarak tencerenin kapağını kapatınız. Daha sonra 40 dakika kadar hiç karıştırmadan kaynatınız. Kaynadıktan sonra zeytinyağlı fasulye hazır hale gelmiştir. Dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }