{ "title": "Zeytinyağlı Fasulye Yemeği", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Zeytinyagli-Fasulye-Yemegi-83.jpg", "date": "20.01.2024 09:47:15", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı fasulye yemeği, zeytinyağlı fasulye yemeği sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezidir. Yazın sıcağında yanında başka hiçbir şey olmasa da son derece doyurucu hafif bir o kadar da aranılan bir yemektir. Fasulye bir yaz sebzesi olduğu için fasulyelerin lezzeti yazın daha baskın ve lezzetli. Artık kış mevsiminde de pek çok market ve manavda fasulye bulabilmek mümkün. Hele yaz domatesi ile yapılan zeytinyağlı fasulye yemeğinin tadı bir efsanedir. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına eşlik eden harika bir destekleyicidir.

Zeytinyağlı fasulye yemeği için gereken malzemeler
Zeytinyağlı fasulye yemeği nasıl yapılır?

Fasulyelerin uç kısımlarını ayıklayarak verev şekilde ince doğrayalım ve yıkayarak süzdürelim. Yemeklik doğranmış kuru soğanları, ince doğranmış sarımsakları zeytinyağı ile pişirme kabına alıp soteleyelim. Domates ve salçayı bir arada kullanacağınız yemeklerde mutlaka önce salçayı ekleyin ki, salçanın kokusu çıksın. Sonra kabuğunu soyduğumuz küp domatesleri karışıma dahil edip 6-7 dakika kadar soteleyin. Bu aşamada kesme şekerleri ve damak tadınıza uygun miktardaki tuzu yemeğin harcına ekleyin. Fasulyeleri de ilave ettikten sonra su ilave etmeden tencerenin altını en kısık hale getirin ve kapağını kapatın. Ara sıra buharın uçmasına çok izin vermeden karıştırın. Fasulyelerin rengi dönüp sararmaya başlayınca 1.5 su bardağı sıcak suyunu ilave edin ve kısık ateşte pişirme işlemine fasulyeler yumuşayıncaya kadar devam edin. Bu aşamada fasulyenin cinsine göre eğer suyunu çok çekerse biraz daha su eklemenizde sakınca yok. Zeytinyağlı yemekler pişer pişmez hemen servis kabına alınmalıdır. Yoksa zeytinyağlı fasulyenizin rengi kararır. Zeytinyağlı fasulye yemeğini üzerini kapatarak soğumaya bırakın.
" } ] }