{ "title": "Yumurtalı Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/yumurtali-fauslye.jpg", "date": "20.01.2024 12:02:52", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Yumurtalı fasulye, Fasulye yemekleri kolay yapımı olmasa da sıkça tercih edilen bir yemektir. Etli yapılmadığı sürece çok masraflı bir yemek değildir. Maddi yönden çok masraflı olmadığı için sıkça tercih edilir. Fasulye sağlıklı bir sebzedir. Bu yüzden herkesin çok fazla tüketmesi gerekir. Fasulyenin kurusu, tazesi, patateslisi ve yumurtalısı gibi birçok çeşidi yapılır.

Yumurtalı Fasulye Malzemeleri
Yumurtalı Fasulye Nasıl Yapılır?

Fasulyelerimizi yıkayıp istediğimiz gibi doğruyoruz. Bol suda haşlıyoruz. Sonra haşlanan fasulyelerimizin suyunu süzüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Derin bir tava alıyoruz. İçine sıvı yağımızı koyup, ocağa alıyoruz. Altını orta ateşte açıyoruz. İçine önceden küp-küp doğradığımız soğanımızı atıyoruz. Soğanımızı iyice kavuruyoruz. Soğanımız kavrulduktan sonra içine salçamızı ve kabuğunu soyup küp-küp doğradığımız domatesimizi koyuyoruz. Bu şekilde kavurmaya devam ediyoruz. Sonra içine baharatlarımızı ekliyoruz. Üzerine yumurtalarımızı kırıyoruz. En son fasulyelerimizi de ekleyip karıştırıyoruz. Tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte kavuruyoruz. Kavrulan yumurtalı fasulyemizi servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }