{ "title": "Yumurtalı Fasulye Kavurması", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/fasulye-kavurmasi.jpg", "date": "20.01.2024 13:22:27", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Yumurtalı Fasulye Kavurması; Taze fasulye, yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden birisidir. Besin değeri de oldukça yüksek olan fasulyenin, birçok tarifi bulunmaktadır. Daha çok çocukların fasulyeyi sevebileceği bir tarif olan yumurtalı fasulye kavurmasını, sizlerle de tereddütsüz önerebileceğim tarifiyle paylaşmak istedim.

Yumurtalı Fasulye Kavurması Malzemeleri
Yumurtalı Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?

İlk olarak fasulyeleri ayıklayıp, yıkıyoruz. Daha sonra kalem ucu şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız fasulyeleri bir tencereye alıyoruz. Üzerini hafif geçecek kadar su ekliyoruz. Yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşladıktan sonra süzüyoruz ve ılınmasını bekliyoruz. Bir tavanın içerisine tereyağını koyup eritiyoruz. Dilerseniz, zeytinyağı veya çiçek yağı da kullanabilirsiniz. Ben tereyağlı daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Yumurtaları bir kâsenin içerisine koyup, iyice çırpıyoruz. Eriyen tereyağına ilk olarak fasulyeleri ekliyoruz, daha sonra yumurtaları da fasulyelerin üzerine döküyoruz. Yumurtalar katılaşana kadar pişiriyoruz. Baharatları dilerseniz yumurtayı çırparken, isterseniz de yumurtayı eklemeden katabilirsiniz. Ben en son atmayı tercih ediyorum. Baharatlar da eklendikten sonra artık servise hazır haldedir.

Afiyet olsun.
" } ] }