{ "title": "Yeşil Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/yesil-fasulye.jpg", "date": "19.01.2024 05:41:04", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "
Yeşil fasulye, çok sevilen ve çok tüketilen sebzelerden biridir. Mutfakta hemen her şeyde kullanılan bir sebzedir. Yeşil fasulye kavurması, sebzelisi, turşusu, salatası, kızartması yapılabilen bir sebzedir ve oldukça sık yapılır. Hem yapımı kolay bir yemektir. Hem de lezzetli ve faydalı bir yiyecektir. Salatalarınızı renk ve lezzet katar. Turşusu çok sevilerek tüketilir ve çok lezzetli olur. Salatalarda görsellik ve güzellik katarken kalori bakımından düşük olduğundan formunuzu korumanıza yardımcı olur. Yemeklerin yanına yine yeşil fasulye mezeleri yapılarak sofralarınıza şenlik katılır. Yazın bulunan bir sebze olduğu için yazdan kışa hazırlıkları yapılır. Konserveler hazırlanır. Buzdolabına atılır ve kış aylarında taze gibi fasulye yapılarak tüketilir. Buzlukta muhafaza ederken yıkanıp ayıklanır ve on dakika kadar haşlanarak buzdolabı poşetlerine konulur ve derin dondurucuda uzun süre muhafaza edilir. Yeşil fasulye etli, sebzeli, kıymalı şekilde yemekleri yapılabilir. Sağlığımıza da birçok faydası vardır.

Yeşil fasulyenin faydaları nelerdir?
" } ] }