{ "title": "Yeşil Fasulye Yemeği", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Yesil-Fasulye-Yemegi-73.jpg", "date": "20.01.2024 08:18:14", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Yeşil Fasulye Yemeği hem sağlıklı hem lezzetli hem de kolay pişen bir yemektir. Sağlık açısından birçok faydası vardır. Yeşil fasulye ilkbaharın sevilen besinlerinden bir tanesidir. Hatta kışın bile yemek için bayanlar taze çıktığı zaman çok alırlar ve isteyen konserve şeklinde isteyende buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta saklarlar. Kışında bir güzel pişirip sevdiklerine ve misafirlerine sunarlar. Sade pişirildiğinde muhteşem tadı olan yeşil fasulye yemeği, istenirse tavuk veya et koyup pişirildiğinde daha da lezzetli bir yemek olur. Herkesin severek yiyebileceği bir yemek olmasının yanı sıra hazırlaması ve pişirmesi de çok pratiktir. Ben de size bu sayfada yeşil fasulye yemeğini et ile pişirme tarifini paylaşıyorum.

Yeşil Fasulye Yemeği Yapmak İçin malzemeleri
Yeşil Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk önce yeşil fasulyeleri bir güzel ayıklayıp istediğiniz boyutta doğrayın ve büyük bir kabın içinde birkaç defa yıkayıp süzün. En son süzdüğünüz fasulyeler süzgeçte beklerken sizde soğanı, sarımsakları ve yeşil biberleri ince ince doğrayın. Sonra domateslerin kabuklarını soyun, ince şekilde doğrayın. Yemeği pişireceğiniz tencereye doğradığınız etleri koyun ve sıvı yağ ekleyip biraz soteleyin. Ardından içine soğanı, sarımsakları ve biberleri de ilave edip hafif kavurmaya devam edin. Sonra yeşil fasulyeleri de tencereye ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ara ara karıştırarak kontrollü bir şekilde fasulyeler sararıncaya kadar pişirin. Baktınız ki fasulyeler sarardı o zaman salçayı, kırmızı toz biberi, karabiberi, tuzu ve domatesleri de ekleyin, tekrar karıştırın. Yaklaşık 1- 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip, fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirin. Pişen yeşil fasulye yemeği servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }