{ "title": "Tereyağlı Kuru Fasulye", "image": "https://www.fasulye.gen.tr/images/Tereyagli-Kuru-Fasulye-69.gif", "date": "20.01.2024 00:01:10", "author": "Özlem goren", "article": [ { "article": "Tereyağlı kuru fasulye, Türkiye'de bununla ilgili yapılan bir istatistik var mıdır bilmiyorum ama herhalde bir araştırma yapılsa Türk halkının yaklaşık %80'i kuru fasulye yemeğini çok seviyordur. Tabi bu rakam tahmini bir rakam. Ama etrafımda gördüğüm insanlardan edindiğim izlenime göre bu tahmini yapabiliyorum. Özellikle de erkekler bayılıyor kuru fasulyeye. Özellikle de yanında pirinç pilavı ile mükemmel bir lezzet. Kuru fasulye bakliyatlar arasında hem çok lezzetli hem de çok vitaminli bir gıda. Ayrıca birçok çeşidini yapmak mümkün. Tereyağlı kuru fasulye, zeytinyağlı kuru fasulye, kemik suyundan yapılan kuru fasulye, pastırmalı, sucuklu kuru fasulye gibi birçok çeşidi mevcut. Bugün sizlere tereyağlı kuru fasulyenin tarifini vereceğiz.

Tereyağlı kuru fasulye için gerekli malzemeler
Tereyağlı kuru fasulye nasıl yapılır?

Kuru fasulyenin lezzetini arttıran birçok faktör vardır ama bunların başında fasulyenin türü ve önceden ıslatılmış olması gelir. Kuru fasulye pişirilmeye başlanmadan en az 5 saat öncesinden ıslatılmış olması gerekir. Ama bir gece önceden ıslatırsanız yemeğin lezzeti kat ve kat artacaktır. Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Eğer vaktiniz varsa ocağın altı kısık olsun. Tereyağını tencereye alıp etleri suyu çekene kadar pişiriyoruz ve soğanları ekliyoruz. Soğanlar pembeleşince biberi ve domatesi ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra salçaları da ekleyip et suyu ve normal suyu da ilave ediyoruz. Bu şekilde kaynamaya devam ediyor. Haşlanan fasulyeleri de ekleyip tuz ve karabiberi de ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }